SÚJB: Nález zdroje

25.08.2017 21:07

Dne 25.8.2017 obdržel Státní úřad pro jadernou bezpečnost informaci, že v Ústavu pro péči o matku a dítě v Praze byl nalezen při rekonstrukčních stavebních pracích ve zdi budovy zdroj ionizujícího záření Ra 226 (pravděpodobně tzv. radiová jehla).

SÚJB: Nález zdroje
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Na místo byla vyslána monitorovací skupina Státního ústavu pro radiační ochranu. Zdroj se nacházel v místě, kde nepobývaly dlouhodoběji žádné osoby, a tedy nemohlo dojít k ohrožení zdraví pacientů ani pracovníků ústavu. Tyto jehly se v minulosti používaly v radioterapii a při likvidaci pracovišť v té době nebyly vždy dodrženy všechny postupy pro jejich bezpečnou likvidaci – většina z nich však již byla zlikvidována. Nalezený zdroj bude bezpečně odstraněn a zneškodněn.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…