SÚJB: Zárukoví inspektoři SÚJB prošli tréninkovým kurzem amerických expertů

07.07.2021 22:14 | Tisková zpráva

Inspektoři z Oddělení pro kontrolu nešíření jaderných zbraní (OKNJZ) v květnu a červnu úspěšně absolvovali online tréninkový kurz pořádaný americkými zárukovými experty z National Nuclear Security Administration (NNSA) a Department of Energy (DoE) v rámci programu International Nuclear Safeguards Engagement Program (INSEP).

SÚJB: Zárukoví inspektoři SÚJB prošli tréninkovým kurzem amerických expertů
Foto: Archiv
Popisek: SÚJB

Kurz byl zaměřen na prohloubení znalostí kontrolní činnosti zárukových inspektorů OKNJZ. V souvislosti se zavedenými opatřeními k omezení šíření viru SARS-COV 2 se trénink odehrál v tzv. hybridním režimu. Na teoretické online lekce (přednášky a prezentace) navazovala praktická cvičení zaměřená na různé verifikační činnosti a metodiky kontroly vedení evidence jaderných materiálů a nakládání s nimi. Všichni účastníci úspěšně prošli celým kurzem a obdrželi od americké protistrany certifikát o jeho absolvování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec