SÚKL: Informace o odcizení léčivých přípravků v Itálii

26.12.2016 12:06

Evropská agentura pro léčivé přípravky informovala SÚKL o krádeži léčivých přípravků ze skladu v Itálii. Krádež byla odhalena dne 5. 12. 2016.

SÚKL: Informace o odcizení léčivých přípravků v Itálii
Foto: sukl.cz
Popisek: Státní ústav pro kontrolu léčiv - logo

U odcizených balení předmětných šarží léčivých přípravků, uvedených v přiloženém seznamu došlo k přerušení distribučního řetězce, a není tak u nich nadále zajištěna jakost, účinnost a bezpečnost. Taková balení předmětných šarží proto v žádném případě nelze použít k léčbě. Skladovací podmínky při přepravě odcizených balení předmětných šarží výše uvedených léčivých přípravků nelze doložit. Léčivé přípravky by byly po uvedení zpět na trh považovány za padělek.

Podezřelé dodávky oznamte oddělení závad v jakosti SÚKL, a to telefonicky na +420 272 185 213 nebo ZDE.

Seznam odcizených léčivých přípravků, čísla šarží, počet odcizených balení, státy pro které byly balení určeny (cílová destinace) a způsob registrace v České republice jsou uvedeny ZDE.

(Poznámka: Stejná čísla šarží se mohou vyskytovat i u léčivého přípravku jiné síly nebo u jiného přípravku. Předmětem krádeže byly však pouze výše uvedené šarže přiřazené k uvedeným konkrétním léčivým přípravkům a jejich silám.)

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…