SVS: Vozidlo převáželo do Rakouska kebaby v nevyhovujících podmínkách

23.04.2020 18:01

Veterinární inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Jihočeského kraje ve spolupráci s místními celníky odhalili na hraničním přechodu Dolní Dvořiště dodávku, přepravující více než půl tuny mrazených kebabů v nevhodných podmínkách.

SVS: Vozidlo převáželo do Rakouska kebaby v nevyhovujících podmínkách
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Vozidlo kebaby převáželo ze schválené provozovny na Prachaticku do provozovny v rakouském Linci. Inspektory SVS přivolali na místo celníci provádějící na hraničním přechodu mobilní dohled. Při kontrole byla následně zjištěna nevyhovující teplota přepravovaných kebabů.

Ve špatném stavu byl i vnitřek vozidla, které polotovary přepravovalo, v některých případech byly porušeny také obaly (strečové fólie) v nichž byly homole masa zabaleny. Veterinární inspektoři na místě potraviny, přepravované v rozporu s platnými předpisy, znehodnotili barvou a nařídili jejich neškodnou likvidaci v asanačním podniku.

Za porušení zákona o potravinách hrozí kontrolovanému subjektu sankce ve výši až 50 milionů Kč. Při stanovení výše pokuty SVS zohlední skutečnost, že obdobné závady zjistila při kontrole s celníky u stejného subjektu již v loňském roce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…