SVS: Z nevhodných podmínek v bytě v Horních Počernicích bylo odebráno přes 40 koček

18.02.2021 7:33

Inspektoři Státní veterinární správy (SVS) ve spolupráci s Policií ČR, městskou policií a zástupci městské částí v závěru minulého týdne provedli na základě obdrženého podnětu kontrolu chovu koček v bytě v Praze – Horních Počernicích.

SVS: Z nevhodných podmínek v bytě v Horních Počernicích bylo odebráno přes 40 koček
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Zde se nacházelo v nevhodných podmínkách a špatném zdravotním stavu více než 40 koček. Na základě návrhu SVS byly všechny kočky na místě chovatelce odebrány a umístěny do předběžné náhradní péče.

V době kontroly se v bytě o velikosti okolo 70 m2 nacházelo 41 koček, z toho devět koťat. Kočky byly ve špatném zdravotním stavu, velká část z nich trpěla výtoky z očí a nosu, průjmy či plísňovými onemocněními. V krabici na balkóně se našla těla dalších dvou uhynulých koťat, která byla odeslána na pitvu do Státního veterinárního ústavu Praha.

Z podnětu, na jehož základě kontrola proběhla, také vyplynulo, že chovatelka se prezentuje jako kočičí útulek bez náležité registrace na Státní veterinární správě. V chovu byli nalezeni i nekastrovaní jedinci a koťata – je tedy pravděpodobné, že zde mohlo docházet i k množení zvířat.

Na místě byla také velká zásoba veterinárních léčiv, a to včetně takových, které nelze na území Evropské unie legálně dovážet. Veterinární inspektoři také zabavili podezřelé očkovací průkazy s potvrzenou vakcinací bez identifikace koček. Okolnosti tohoto zjištění se dále šetří.

Daný chov byl již v minulosti kontrolován a chovatelce bylo tehdy z důvodu zjevného nezvládání chovu velkého počtu zvířat nařízeno snížení počtu koček maximálně na deset jedinců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…