SVS vrátila zpět do Polska zásilku masa kvůli nedostatkům ve značení a dokladech

30.04.2016 14:11

Státní veterinární správa (SVS) na základě kontroly dovozu provedené spolu s Celní správou České republiky v noci z 25. na 26. dubna na hraničním přechodě v Harrachově vrátila zpět do země původu zásilku bezmála sedmi tun drůbežího a hovězího masa z Polska určeného celkem čtyřem českým odběratelům. Důvodem byly nedostatky ve značení masa a v průvodních dokladech.

SVS vrátila zpět do Polska zásilku masa kvůli nedostatkům ve značení a dokladech
Foto: Státní veterinární správa
Popisek: Státní veterinární správa

Během akce bylo zkontrolováno i druhé vozidlo vezoucí 3,8 tuny vepřového, drůbežího a hovězího masa pro dva tuzemské subjekty. Zásilky a dokumenty byly v tomto případě v pořádku. Bylo však zjištěno, že příchod zboží nebyl dopředu nahlášen tak, jak ukládá dovozci platná legislativa. SVS případ dále došetřuje.

SVS od začátku roku zjistila závady u 6,5 procent z více než 1550 kontrol zaměřených na potraviny živočišného původu ze zahraničí, provedených v místě určení zásilky. Tři čtvrtiny závad se týkaly případů, v nichž dovozce nenahlásil příchod zásilky tak, jak mu ukládá legislativa. Zjištěny byly ale i závažnější prohřešky, jako je klamání spotřebitele či přítomnost patogenního mikroorganismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…