SYNOT: Na Kyčerce startuje výstavba Vodního světa

25.03.2019 14:18

V Resortu Kyčerka ve Velkých Karlovicích začala stavba nového areálu Vodního světa. Jde o další investiční akci skupiny SYNOT, která v této lokalitě investovala již stovky milionů korun a další významné investice plánuje. Na místě se to již hemží řemeslníky.

SYNOT: Na Kyčerce startuje výstavba Vodního světa
Foto: SYNOT
Popisek: V Resortu Kyčerka začala stavba nového areálu Vodního světa

Otevření Vodního světa je naplánováno na červen roku 2020. Vodní svět bude vystaven na základech staré zchátralé továrny s cílem rozšířit možnosti turistického vyžití na Kyčerce, která je celoročně velmi vyhledávaným místem nejen pro turisty z Čech a Moravy, ale také ze zahraničí; a současně poskytnout další možnosti zábavy a relaxace místním obyvatelům. Jeho kapacita bude přibližně 160 osob a náklady jsou předběžně odhadovány na 170 milionů Kč. Areál vodního světa bude mít samozřejmě celoroční provoz. 

„Areál dá po otevření práci až třem desítkám osob, další desítky lidí zde budou pracovat na jeho výstavbě. I při této stavbě navíc chceme podpořit podnikatele a firmy regionu, proto plánujeme spolupráci právě s nimi,“ upřesňuje senátor a podnikatel Ivo Valenta, a dodává: „Objekt bude postaven v horském stylu, a to z kamenů a dřeva. Tedy z přírodních materiálů, které navíc budou pocházet z místních zdrojů. Objekt je samozřejmě citlivě zasazen do přírody, což dodržujeme od počátku našeho investování v tomto regionu.“

Vodní svět bude především rozšířením servisu a nabídky služeb pro hosty Resortu Kyčerka, kterých jsou denně stovky – ať už jde o lyžaře, turisty, cyklisty, návštěvníky hospody Kyčerka, či turisty, ubytované ve valašských chalupách a penzionech, nebo v Grandhotelu Tatra. Současně nabídne možnosti vyžití místním obyvatelům, především pak rodinám s dětmi a seniorům, pro které také budou připravovány speciální akce.

„Nejedná se o naši první investici v tomto směru. Posledním obdobným projektem je koupaliště Zelená žaba v Trenčianských Teplicích, které se u veřejnosti setkalo s obrovským úspěchem. Řídíme se tím, co zákazníci vyhledávají a věříme tomu, že díky rozšíření nabídky služeb se toto místo stane ještě vyhledávanějším,“ uvádí dále Valenta.

V areálu tak samozřejmě nebude scházet bazén s různými atrakcemi, jakými jsou chrliče, divoká řeka, vodní masážní lehátka a podobně. Návštěvníci se mohou dále těšit na dětský koutek, restauraci, masáže, terasy a panoramatický výhled do krajiny. Součástí vodního světa bude také saunový svět.

Návštěvníci v Resortu Kyčerka již dnes najdou například lyžařský areál s řadou sjezdovek, bike park pro zkušené „bikery“ i začátečníky, unikátní Kapli sv. Huberta, sochy, vznikající během dřevořezbářských sympozií, ubytování ve stylových valašských chalupách, Grandhotel Tatra, který již získal mnohá ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích, nebo třeba Hospodu Kyčerka, nabízející tradiční valašské speciality.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…