SYNOT: Prestižní ocenění pro koupaliště Zelená žába

26.09.2018 16:06

Další z produktů cestovního ruchu, patřící pod oblast SYNOT Holiday, získal významné ocenění. V anketě České a slovenské stavby století 1918 – 2018 excelovalo koupaliště Zelená žaba v Trenčianských Teplicích. V rámci Slovenska se umístilo na prvním, v oblasti česko-slovenských staveb pak na třetím místě.

SYNOT: Prestižní ocenění pro koupaliště Zelená žába
Foto: Archiv
Popisek: Synot - logo

Anketu České a slovenské stavby století 1918 – 2018 vyhlásily komory stavebních inženýrů obou zemí u příležitosti stého výročí vzniku společného státu Čechů a Slováků. Do projektu byly zařazeny stavební a architektonická díla s ohledem na jejich význam a přínos od roku 1918 až do současnosti.

„Tento úspěch nás samozřejmě velmi těší. Zelená žaba je naše srdeční záležitost. Lidé na Slovensku si rekonstrukci tohoto areálu sami vybojovali peticí, kterou za záchranu areálu sepsali. Objekt chátral patnáct let a dohody s památkáři nebyly snadné. Dnes je z něj opět velmi vyhledávané místo, kam chodí všechny generace – tedy od pamětníků „původní žaby“ až po ty nejmenší,“ uvedl Jan Svoboda, jednatel společnosti Zelená žaba.  

Odborná komise vybrala celkem 66 staveb z Česka a 34 ze Slovenska. Záměrem soutěže byla propagace úspěchů českého a slovenského stavitelství v průběhu předcházejícího století.

V případě Zelené žaby nejde o první ocenění. Již před časem získala prestižní evropskou cenu Zlatý Oskar za speciální saunový svět, který je jedinečný v rámci celé střední a východní Evropy a nachází se v příjemném lesním prostředí.

Legendární koupaliště Zelená žaba je skvostem meziválečné architektury z díla Bohumila Fuchse. Její rekonstrukce si vyžádala přibližně deset milionů Eur.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty


 

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…