SYNOT: Vinohradskou ulicí putovalo na 13 tisíc lidí

10.09.2018 10:32

Putování Vinohradskou ulicí je již nedílnou součástí Slováckých slavností vína a otevřených památek a těší se stále větší oblibě. Také letos se otevřely za tónů cimbálových muzik historické, měšťanské vinné sklepy všem milovníkům dobrého jídla a pití, a to za rekordní účasti přibližně třinácti tisíc návštěvníků!

SYNOT: Vinohradskou ulicí putovalo na 13 tisíc lidí
Foto: SYNOT
Popisek: Tradiční Putování Vinohradskou ulicí

K dispozici jim bylo 8 otevřených historických vinných sklepů, 22 venkovních stanovišť, 12 cimbálových muzik a k tomu navíc hrálo několik harmonikářů. Jednotlivá stanoviště nabízela ta nejlepší vína ze slovácké vinařské podoblasti i z dalších lokalit, dále burčák, ale samozřejmě také místní a jako zpestření také exotické gurmánské speciality.

Nechyběla samozřejmě Národní výstava vín a vyhlášení jejích vítězů a k tomu pestrý program včetně soutěží. Ta hlavní spočívala v poznávání součástí slováckého kroje.

„Slavnosti se tak, jako vždy, vydařily na výbornou a já jsem rád, že jsem měl tu možnost si zde v přátelské atmosféře popovídat s moha desítkami návštěvníků, kteří se z roztančeného centra Uherského Hradiště plynule přesouvali i do Vinohradské ulice. Vždyť právě díky akcím, jako je Putování Vinohradskou ulicí, se podařilo tuto uličku „oživit“. Stává se velmi vyhledávaným místem a přicházejí sem noví a noví investoři, kteří zde rekonstruují a zpřístupňují veřejnosti další sklepy. Navíc je Vinohradská pomyslnou vstupní bránou do Parku Rochus a právě slavnosti vína toto propojení i v letošním roce ještě výrazněji podtrhly. Věřím, že si slavnosti všichni užili naplno a odvážejí si domů příjemné vzpomínky,“ řekl senátor a zakladatel Nadace SYNOT Ivo Valenta, který byl před lety iniciátorem této akce, a doplnil: „Naše nadace tyto svátky podporuje od samého začátku a v této podpoře budeme pokračovat i nadále. Je důležité, aby si tato krásná akce i nadále zachovala svůj nekomerční charakter a nikdo zde nemusel platit vstupné.“
Ve Vinohradské to tentokrát žilo až do druhé hodiny ranní. Vypily se stovky litrů vína i burčáku a snědly se tisíce klobás a dalších pochutin.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Pozn. redakce: 79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozující server Parlamentní listy vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Synot

79,920 % podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s., provozovatele www.parlamentnilisty.cz vlastnila do 5.6.2023 společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a bývalého senátora Iva Valenty. Dalšími vlastníky společnosti OUR MEDIA a.s. jsou Michal Voráček, Jan Holoubek a Jiří Čermák.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…