SŽDC: Na Posázavském pacifiku se cestuje pohodlněji

06.07.2016 19:18

Správa železniční dopravní cesty zlepšila parametry tzv. Posázavského pacifiku, tedy tratě Praha – Vrané nad Vltavou – Čerčany s odbočkou do Dobříše. Hlavním cílem projektu bylo uvedení této trati do technického stavu odpovídajícího evropským parametrům a standardům.

SŽDC: Na Posázavském pacifiku se cestuje pohodlněji
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

V rámci stavby došlo k úpravám železničního svršku a spodku, mostních objektů a propustků, k výměně nevyhovujících konstrukcí železničních přejezdů a sanaci kolejového lože a nástupišť ve vybraných zastávkách. Obnovou prošlo i osvětlení a místní kabelizace.

„Přínosem provedených úprav na trati z Prahy do Čerčan a Dobříše je především zvýšení jízdního komfortu a bezpečnosti. Cestující zajisté potěší i zkrácení jízdních dob,“ uvedl generální ředitel SŽDC Pavel Surý.

V souladu s globálním cílem prioritní osy 3 Operačního programu Doprava, jímž je zlepšení železniční dopravy mimo transevropskou dopravní síť TEN-T, bylo dosaženo zvýšení dopravní dostupnosti, snížení provozních nákladů a zajištění kapacity dráhy a kvality železničního provozu pro výhledový rozsah dopravy. Dalším pozitivním dopadem projektu je i odstranění propadů rychlosti, zvýšení bezpečnosti a plynulosti železniční dopravy.

Předpokládané celkové náklady stavby s názvem Trať 210 Praha – Vrané n. Vlt. – Čerčany a Vrané n. Vlt. – Dobříš činily 251 454 745 Kč bez DPH. Projekt byl v rámci Operačního programu Doprava spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti, a to až do maximální výše 199 470 197 Kč. Národní financování zajistil Státní fond dopravní infrastruktury. Zhotovitelem stavby byla společnost STRABAG Rail a.s.

Název stavby Trať 210 Praha – Vrané n. Vlt. – Čerčany a Vrané n. Vlt. – Dobříš
Investor stavby Správa železniční dopravní cesty, státní organizace
Zhotovitelé STRABAG Rail a.s.
Termín zahájení 9/2015
Termín dokončení 1/2016
Celkové náklady stavby 251 454 745 Kč bez DPH
Plánovaný příspěvek EU 199 470 197 Kč

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…