SŽDC: Šest přejezdů na trati Poříčany – Nymburk získalo vyšší zabezpečení

10.03.2020 7:33

Zvýšení bezpečnosti provozu a současně zkrácení jízdních dob vlaků umožní právě dokončovaná rekonstrukce celkem šesti železničních přejezdů na středočeské trati z Poříčan do Nymburka. Správa železnic na nich dnes zahájila zkušební provoz.

SŽDC: Šest přejezdů na trati Poříčany – Nymburk získalo vyšší zabezpečení
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Elektrifikovanou jednokolejnou trať z Poříčan do Nymburka využívají v současnosti jak osobní vlaky mezi oběma zmíněnými stanicemi, tak i rychlíky z Prahy do Hradce Králové, resp. Trutnova. Kvůli přejezdům zabezpečeným donedávna výstražnými kříži musely opakovaně zpomalovat na 60 km/h. To se brzy změní díky realizaci čtyř stavebních akcí Správy železnic, které byly zahájeny vloni v srpnu. Jejich celkové investičními náklady dosahují souhrnné výše 79 milionů Kč.  

Na celkem šesti úrovňových kříženích železnice s účelovými, zpravidla polními komunikacemi bylo vybudováno přejezdové zabezpečovací zařízení se světelnou a zvukovou signalizací. Zařízení se ovládá automaticky jízdou vlaků s využitím počítačů náprav. Spuštění signalizace na přejezdech odpovídá traťové rychlosti 100 km/h.

Všechna rekonstruovaná křížení získala nové přejezdové konstrukce, technologie zabezpečovacího zařízení se nachází v jednotlivých reléových domcích. Dálkové ovládání a indikace přejezdů jsou zapracovány do staničního zabezpečovacího zařízení v Sadské, kde také došlo k potřebné úpravě softwaru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…