SŽDC: Stanice Aš získá novou výpravní budovu

14.03.2020 21:31

Centrální komise Ministerstva dopravy schválila záměr projektu na rekonstrukci výpravní budovy ve stanici Aš. Ten počítá s náhradou stávajícího naddimenzovaného objektu novým, který bude odpovídat současným požadavkům. Předpokládané celkové investiční náklady akce dosahují výše 80 milionů Kč, zahájení prací se očekává v polovině příštího roku.

SŽDC: Stanice Aš získá novou výpravní budovu
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Výpravní budova ve stanici Aš byla postavena v roce 1971. Tvoří ji železobetonový skelet s částečnými vyzdívkami a výplněmi z tzv. boletických panelů. Objekt je pro současný provoz předimenzovaný a nevyužitelný. Proto schválený záměr projektu počítá s novostavbou menší, energeticky úspornější budovy.

Součástí investice Správy železnic bude i zásadní přestavba okolí výpravní budovy. Vznikne parkoviště pro cestující, nové chodníky, uzamykatelné cykloboxy a upraví se i zeleň.

K záměru se připojila také ašská radnice. Ta plánuje vybudovat před novou výpravní budovou přestupní terminál se třemi zastávkami, který budou obsluhovat všechny autobusové linky vedoucí přes město. Přestupující cestující budou moci využít přímé kryté napojení.

Správa železnic i zástupci vedení města Aš se dohodli na společném postupu v rámci celé investiční akce. Hlavním koordinátorem projektu bude vzhledem k převažující výši investice Správa železnic.
Stavba by měla začít v polovině příštího roku, její dokončení se předpokládá v závěru roku 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…