SŽDC: Studentská interaktivní konference potřetí - nové projekty i profese na železnici

19.04.2016 16:49

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) připravila 3. ročník interaktivní konference zaměřené na studenty středních a vysokých škol, kteří mají zájem o železnici a chtějí se jí dále věnovat ve svém profesním životě.

SŽDC: Studentská interaktivní konference potřetí - nové projekty i profese na železnici
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Letošním tématem konference je „Česká železnice v rámci EU“. Konference se koná ve středu 20. dubna v pražském hotelu Olšanka.

Cílem konference je větší informovanost studentů středních a vysokých škol ČR o jejich možném profesním rozvoji v oboru, ale také představení novinek a trendů současné železniční dopravy. 

„Použili jsme inovativní pojetí konference, které spočívá v její  interaktivitě, kdy studenti pouze pasivně nesedí, ale aktivně se zapojují do odborných přednášek. Pomocí moderní konferenční techniky - v tomto případě se jedná o tablety - mají možnost přímo klást jednotlivým vystupujícím otázky v průběhu jejich prezentací,“ popisuje zvolenou moderní formu ředitel odboru komunikace Mgr. Jakub Ptačinský. Každý student obdrží hlasovací zařízení a během přednášky se tak aktivně zapojí do diskuse. Tím vzniká okamžitá zpětná vazba od účastníků konference k přednášejícím. Studenti na konferenci získávají jedinečnou možnost setkat se s předními odborníky z oblasti železniční dopravy a vést s nimi diskusi o dané problematice.

Dopolední program zahájí generální ředitel SŽDC Ing. Pavel Surý s tématem Vize železniční sítě v rámci EU. Na něj naváže Dr. Libor Lochman, výkonný ředitel CER, který bude hovořit na téma Železniční doprava v Evropě. V dopoledním bloku vystoupí dále Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. z Ministerstva dopravy, státní tajemník vedoucí Sekce 1. náměstka ekonomiky, fondů EU a strategie. Svá témata přednese v rámci dopoledního programu také Ing. Miroslav Garaj, vedoucí oddělení strategického řízení generálního ředitelství Železnice Slovenskej republiky a Ing. Mojmír Nejezchleb, náměstek generálního ředitele SŽDC.

Ve druhé části konference představí Ing. Tomáš Slavíček, generální ředitel SUDOP Praha studentům Přípravné práce projektů železničních staveb. Odborné diskuse k tématům povedou také Ing. Zdeněk Chrdle, generální ředitel AŽD, Ing. Antonín Blažek, PhD., generální ředitel VUZ, Ing. Tomáš Kohout, ředitel výstavby Metrostav a v závěru konference představí Ing. Evžen Pospíšil, vedoucí personálního oddělení SŽDC studentům nové trendy v personálním řízení organizace.

Veškeré informace o aktivitách SŽDC pro studenty je možné nalézt na webové stránce www.szdc.cz/studenti. Zde mají možnost zasílat přednášejícím dotazy i ti studenti, kteří se konference nezúčastní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…