SŽDC: V Mladé Boleslavi skončila rekonstrukce železničního mostu

02.10.2018 21:10

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) dokončila ve stanoveném termínu rekonstrukci železničního mostu v Mladé Boleslavi. Realizace projektu byla zahájena v březnu 2018, hlavním dodavatelem byla společnost STRABAG Rail a. s. Investice dosáhla částky 25,5 mil. Kč (bez DPH) a šlo o prostředky z národních zdrojů.

SŽDC: V Mladé Boleslavi skončila rekonstrukce železničního mostu
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

Most převádí dvě různé železniční tratě (Praha – Turnov a Mladá Boleslav – Stará Paka) přes místní komunikaci – ulici Koněvovu v Čejeticích, části Mladé Boleslavi. Jedná se o dvě samostatné nosné konstrukce pro každou kolej zvlášť. Vzhledem ke špatnému stavebně-technickému stavu objektu a parametrům mostního otvoru, které nevyhovovaly intenzitám dopravy v podjezdu, bylo rozhodnuto o komplexní rekonstrukci mostu.

Nahrazením konstrukcí z dvojčitých nosníků s mostnicemi, konstrukcemi s přímým upevněním koleje a s uložením na ozub, došlo také ke zjednodušení údržby objektu. Dalším přínosem je zlepšení kultury cestování (došlo k výraznému zlepšení vlastností jízdní dráhy na mostech včetně zvýšení traťové rychlosti) a zvýšení bezpečnosti vlakové dopravy na železniční dopravní cestě.

Během rekonstrukce se také rozšířil mostní otvor, jehož parametry nevyhovovaly intenzitám dopravy v podjezdu. Zřízením chodníku se odstranily nebezpečné situace, kdy byli chodci nuceni vstupovat do vozovky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…