SŽDC: Výpravní budova ve Strakonicích získá novou podobu

02.10.2019 20:08

Dalším z jihočeských měst, které zkrášlí nová výpravní budova, jsou Strakonice. Její rekonstrukci právě dnes slavnostně zahájila Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). Práce potrvají zhruba 9 měsíců a vyjdou na 52 milionů Kč.

SŽDC: Výpravní budova ve Strakonicích získá novou podobu
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Součástí rekonstrukce jsou kompletní stavební úpravy výpravní budovy, kdy se kromě všech vnitřních instalací nutných pro bezpečný provoz nádraží opraví také krov a vymění se střešní krytina. Dále dojde k výměně stropních konstrukcí dvou pater a odsušení celého objektu. Nově zrekonstruovaná a zateplená fasáda si zachová historizující ráz.

Pro cestující vznikne bezbariérově přístupná, prostorná a moderní odbavovací a čekárenská hala, prodejní prostory s novinami a s občerstvením, pokladny dopravců a v neposlední řadě nové sociální zázemí s bezbariérovými toaletami. Díky novému informačnímu systému se cestující dozví aktuální odjezdy a příjezdy nejen vlaků, ale i autobusů v sousedním dopravním terminálu. Přístup na něj bude novými třetími dveřmi z boku budovy, vedoucími přímo do prostoru autobusového nádraží.

Od zahájení hlavních prací bude rekonstrukce trvat zhruba 9 měsíců, poté bude následovat půlroční zkušební provoz, kdy bude budova již plně sloužit cestujícím a dopravním zaměstnancům. Po této lhůtě bude objekt zkolaudován. Předpokládaná cena rekonstrukce je 52 milionů Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…