SŽDC představila nové uniformy zaměstnanců

22.05.2019 18:30

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) dnes na speciální módní přehlídce na pražském hlavním nádraží představila nové uniformy výpravčích. Nadčasový design, praktický střih, kvalitnější materiál a snadná údržba, to vše stejnokroje s prvky korporátní identity splňují.

SŽDC představila nové uniformy zaměstnanců
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

„Naši zaměstnanci si zaslouží kvalitní a plně funkční oblečení. Výpravčí se totiž při pracovním výkonu pohybují uvnitř i vně budov ve všech ročních obdobích,“ uvedl generální ředitel SŽDC Jiří Svoboda při prezentaci stejnokrojů ve vládním salonku pražského hlavního nádraží. Uniformy předvádělo deset zaměstnanců (6 žen a 4 muži), kteří nové oděvy v uplynulých týdnech v praxi testovali.

Nová uniforma pro zaměstnance SŽDC je navržena se záměrem přinést nadčasový design v kombinaci s novým logem organizace. Do popředí se vedle použití kvalitnějších materiálů dostaly i praktické střihy, které podporují jak komfortní nošení, tak reprezentaci SŽDC.

Materiál byl zvolen s ohledem na zatížení profesních oděvů, podstatná byla snadná údržba a vysoká životnost použitého materiálu. Barevně výraznější prvky odrážejí korporátní barvy a podtrhují nové logo SŽDC. Novinkou je použití reflexních prvků v nenápadném, avšak efektním provedení.

Obměna nových stejnokrojových součástek za staré bude probíhat od letošního podzimu, dokončí se v průběhu příštího roku s cílem eliminovat prolínání starých a nových uniforem. V tomto období SŽDC počítá s tzv. pilotní fází, při níž bude nové služební oděvy používat široký okruhu provozních zaměstnanců. Během průběžného vyhodnocení bude možné přistoupit k případným dílčím úpravám před kompletní výměnou všech stejnokrojových součástek.

Průměrné náklady na kompletní výstroj pro 1 zaměstnance nepřesáhnou 16 000 Kč bez DPH. Předpokládané finanční náklady na obměnu stejnokrojů pro 4 500 uniformovaných zaměstnanců se budou pohybovat kolem 70 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…