SŽDC vypisuje tendr na prodloužení podchodu na pražském hlavním nádraží

19.12.2019 14:05

Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) vyhlásí v nejbližších dnech veřejnou zakázku na prodloužení podchodu ve stanici Praha hlavní nádraží. Součástí tendru je rovněž vybudování návazného pěšího propojení do objektů přilehlého komerčního centra s napojením na náměstí Winstona Churchilla. Se zahájením prací se počítá příští rok v květnu, s dokončením pak v srpnu 2021. Předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 142 milionů korun.

SŽDC vypisuje tendr na prodloužení podchodu na pražském hlavním nádraží
Foto: SŽDC
Popisek: SŽDC

Předmětem projektu je dále výstavba eskalátorů a výtahu na výstupu z prodlouženého severního podchodu, ve kterém se současně zřídí informační a orientační systém. Práce budou zahrnovat potřebné přeložky kolejí, stávajícího kabelového kolektoru, vodovodu a úpravy kanalizace.

Zhotovitel provede také související úpravy trakčního vedení a doplnění komunikace a pěších ploch u výstupu z podchodu. Kromě toho se vybuduje oplocení a venkovní osvětlení podél části upravované areálové komunikace.

V původním tendru na zhotovitele stavby, zveřejněném letos v červnu, byla výrazně překročena předpokládaná hodnota zakázky. SŽDC proto přistoupila k rozdělení této stavby do tří samostatných částí.

V rámci navazující částí stavby dojde v následujících letech k výměně informačního a orientačního systému v celé železniční stanici a rekonstrukci nástupišť č. 5 až 7 včetně doplnění eskalátorů. Dále se provede výměna podhledů ve všech třech podchodech, které budou sjednoceny s prodlouženým severním podchodem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…