SZPI: Potravinářská inspekce zjistila falšované extra panenské olivové oleje

20.12.2017 19:10 | Zprávy

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se v uplynulých měsících zaměřila na kontrolu dodržování fyzikálních, chemických a senzorických parametrů stanovených pro extra panenské olivové oleje.

SZPI: Potravinářská inspekce zjistila falšované extra panenské olivové oleje
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Inspektoři odebrali k analýzám celkem 20 vzorků extra panenských olivových olejů různých zemí původu, které byly dodány na český trh.

Analýzy provedené v akreditovaných laboratořích SZPI také ve slovinské laboratoři Laboratory of Olive Oil Tasting potvrdily, že u 6 vzorků nešlo o „extra panenské“ oleje, jak výrobci uvedli na obalu, ale o nižší třídu kvality olejů. Tuzemští spotřebitelé tak byli klamáni nepravdivou deklarací na etiketě.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Dálnice

Nemyslíte, že místo toho dohadování se s vládou, kdo postavil jako dálnici, by bylo na místě řešit spíš to, proč se staví tak pomalu, proč stále není dokončená kompletní dálniční síť a proč třeba na řadě míst, kde dálnice jsou, jsou v dost bídném stavu? A když jsme u toho, jak se ANO v případné příš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní: Zpřístupněné jeskyně Evropy mapuje knižní průvodce

22:08 Správa jeskyní: Zpřístupněné jeskyně Evropy mapuje knižní průvodce

Při cestách po Evropě pomůže zájemcům o návštěvu přírodních krasových podzemí nový knižní průvodce.