Prodejce na etiketě potraviny deklaroval podíl masa 65% hmotnosti potraviny a přítomnost glazury – vrstvy ledu na povrchu ryby – v rozsahu 35% hmotnosti potraviny. Analýza odebraného vzorku prokázala přítomnost masa v potravině v hodnotě pouhých 24,9% hmotnosti potraviny a kontrolovaná osoba tak nepravdivým údajem na etiketě uváděla spotřebitele v omyl.
Následující analýza provedená na filetu po odkapání glazury ukázala, že podíl rybího masa ve filetu - který by měl dle údajů na etiketě představovat už plných 100% - ve skutečnosti představoval pouhých 40,8%.
Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
Odvody živnostníků
Dobrý den, můžete sdělit už nyní více, jak to za vaší vlády bude s odvody živnostníků? Děkuji
Další články z rubriky
11:27 Národní památkový ústav představuje novinku, permanentku Na památky
Prémiová osobní karta držiteli umožňuje nakupovat vstupenky zdarma na více než 100 památkových objek…
- 7:14 Ministerstvo zdravotnictví: Mimořádné dodávky vakcín proti žloutence typu A včetně vakcín pro děti
- 22:08 Armáda ČR: Příprava českých pilotů na letouny F-35 pokračuje
- 19:14 ČEZ: Společnost Rolls-Royce SMR postaví první tři malé modulární reaktory ve Velké Británii
- 16:13 ČSÚ: Zadlužení veřejného sektoru stále roste
- 11:27 České dráhy oficiálním dopravcem Mistrovství světa žen ve florbale 2025




