Prodejce na etiketě potraviny deklaroval podíl masa 65% hmotnosti potraviny a přítomnost glazury – vrstvy ledu na povrchu ryby – v rozsahu 35% hmotnosti potraviny. Analýza odebraného vzorku prokázala přítomnost masa v potravině v hodnotě pouhých 24,9% hmotnosti potraviny a kontrolovaná osoba tak nepravdivým údajem na etiketě uváděla spotřebitele v omyl.
Následující analýza provedená na filetu po odkapání glazury ukázala, že podíl rybího masa ve filetu - který by měl dle údajů na etiketě představovat už plných 100% - ve skutečnosti představoval pouhých 40,8%.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva
Jak přesně chcete docílit těch sankcí za omezování svobody slova?
Jak by to jako vypadalo v praxi, protože to omezování tu je, i když ti, co se ho dopouští tvrdí opak. Problém taky je, že vás třeba nechají nechají říci svůj názor, ale vzápětí vás za něj nálepkují. Třeba tato vláda. Na takové případy by se postihy také vztahovaly? A jaká? A jak chcete postihnout om...
Další články z rubriky

16:26 MHMP: Praha v pilotním programu letos rozdělí na podporu herního vývoje dva miliony korun
Pražští radní v pondělí schválili vyhlášení pilotního dotačního programu pro oblast herního vývoje p…
- 13:33 Celní správa: V kabině kamionu převážel řidič nebývale vysokou finanční částku
- 10:34 ČEZ Distribuce připojila do sítě za první kvartál 4219 výroben
- 10:28 43. ročník Kladenských dvorků láká na výtvarné umění, hudbu i slam poetry
- 7:10 Vojenské lesy a statky pomohly vodě v Brdech
- 22:17 Agentura Moody’s zlepšila výhled investičního ratingu Českých drah na pozitivní