SZPI zjistila oplatky s několikanásobně vyšším obsahem alergenu arašídy proti informaci na obalu

29.04.2022 12:39 | Tisková zpráva

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zakázala uvádět na trh potravinu: Prestige Hyper Hazelnut, Oplátka máčená (33%) "Hyper" s krémem z lískových oříšků (51%)“ v balení 55 g, s označením data minimální trvanlivosti do: 16/08/2022, šarže: L061336, výrobce: "Prestige-96" AD, Bulgarie, Veliko Tamovo 5000, 6"Dalga Laka" Str., Bulharsko.

SZPI zjistila oplatky s několikanásobně vyšším obsahem alergenu arašídy proti informaci na obalu
Foto: SZPI
Popisek: SZPI

Laboratorní rozbor potvrdil v potravině přítomnost arašídů v množství 675 miligramů na kilogram (mg/kg). Výrobce na obalu mj. uvedl „Může obsahovat stopy burských oříšků“, uvedené množství ale několikanásobně překračuje množství uznatelné jako nezáměrnou křížovou kontaminaci, tj. stopy arašídů.

Inspektoři SZPI nevyhovující vzorek potraviny odebrali v provozovně společnosti QueChoa s.r.o., Sylvánova 187, Horšovský Týn 346 01. Distributorem potraviny je společnost Gemini DO s.r.o., Sabinova 153/4, 72100 Ostrava, Česká republika.

oplatky

Uvedená potravina může představovat významné zdravotní riziko pro osoby s alergií nebo intolerancí na arašídy. SZPI doporučuje všem spotřebitelům s alergií nebo intolerancí na arašídy, aby předmětnou šarže potravin nekonzumovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

19:15 Ministerstvo zdravotnictví: Pojišťovny nemají možnost samy určovat, v jaké výši přípravek uhradí

Ministerstvo zdravotnictví se důrazně ohrazuje proti fakticky chybnému článku Veroniky Rodriguez na …