Sdružení místních samospráv ČR podalo trestní oznámení na primátora Jablonce

15.08.2019 20:56

Sdružení místních samospráv ČR dnes podalo trestní oznámení na primátora Jablonce nad Nisou Milana Kroupu. Představitelé Sdružení se domnívají, že primátor Kroupa se mohl dopustit trestného činu vydírání a dále trestného činu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, když kvůli sporu o pohledávku rozhodl o vypnutí kamerových systémů na území Jablonce nad Nisou.

Sdružení místních samospráv ČR podalo trestní oznámení na primátora Jablonce
Foto: sms.cz
Popisek: Sdružení místních samospráv - logo

„Celý případ navíc považujeme za alarmující příklad střetu zájmů, protože primátor zastupuje město Jablonec nad Nisou a zároveň je jednatelem firmy, která městu dodává služby a nyní usiluje o zaplacení pohledávky,“ říká Jan Sedláček, první místopředseda SMS ČR, který jménem Sdružení trestní oznámení podal. Primátor podle SMS ČR nepřípustně využil svého postavení k tomu, aby vypnutím kamerových systémů zvýšil tlak na město.

„Sdružení místních samospráv dlouhodobě hájí oprávněné zájmy obcí, proto nám samozřejmě nemůže být lhostejné, že jednání primátora – kromě toho, že se podle našeho názoru chová protiprávně - poškozuje dobré jméno samosprávy a všech komunálních politiků, kteří svou práci dělají poctivě a nezištně,“ uvedl dále J. Sedláček na vysvětlenou, proč se SMS ČR pro tento krok rozhodlo.

Sdružení místních samospráv ČR je nevládní apolitická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR. Ze širokého spektra aktivit ve prospěch samospráv lze zmínit především prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi obce a města v ČR (rozpočtové určení daní). Agenda SMS ČR dnes zahrnuje připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů, prezentaci a prosazování potřeb menších obcí a měst, hájení zájmů venkova a jeho obyvatel a spolupráci v boji proti korupci ve veřejné správě. SMS ČR je silným partnerem vlády, parlamentu i krajů v ČR. Sdružuje více než 1850 obcí a měst v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…