Sdružení místních samospráv podporuje rychlejší start reformy financování regionálního školství

13.06.2018 13:39

Na jednání s ministrem školství Robertem Plagou, které proběhlo v úterý 12. 6. 2018, deklarovali zástupci SMS ČR podporu reformy financování regionálního školství a apelovali na spuštění reformy bez zbytečných odkladů co nejdříve.

Sdružení místních samospráv podporuje rychlejší start reformy financování regionálního školství
Foto: sms.cz
Popisek: Sdružení místních samospráv - logo

„SMS ČR akceptuje spuštění reformy od 1. 9. 2019 za podmínky, že MŠMT zajistí chybějící prostředky pro financování regionálního školství v roce 2018 a do září 2019 formou rozvojového programu,“ řekl Oldřich Vávra, předseda pracovní skupiny pro školství a sport SMS ČR, který spolu se starostou obce Kamýk nad Vltavou, Petrem Haladou SMS ČR na jednání zastupoval.

MŠMT akceptovalo požadavek SMS ČR na zveřejnění dopadů reformy na úroveň konkrétních škol již v průběhu školního roku 2018/2019. Tato znalost umožní školám porovnání stávajícího a nového modelu a přípravu na nový model. Současně poskytne prostor pro odstranění případných nedostatků a chyb.

SMS ČR vítá záměr MŠMT soustředit se na metodickou podporu krajů a ORP v souvislosti s přípravou reformy.

Na jednání vystoupil rovněž předseda SMO Lukl, přičemž pozice SMS ČR a SMO jsou ve věci reformy financování regionálního školství totožné. Oba partneři deklarovali jako nezbytné, aby záměr podpory vzdělávání a zafinancování reformy byly deklarovány jak v návrhu rozpočtu na rok 2019, tak ve výdajových rámcích na delší období.

Sdružení místních samospráv ČR je nevládní apolitická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR. Ze širokého spektra aktivit ve prospěch samospráv lze zmínit především prosazování spravedlivého dělení daňových výnosů mezi obce a města v ČR (rozpočtové určení daní). Agenda SMS ČR dnes zahrnuje připomínkování nejrůznějších legislativních návrhů, prezentaci a prosazování potřeb menších obcí a měst, hájení zájmů venkova a jeho obyvatel a spolupráci v boji proti korupci ve veřejné správě. SMS ČR je silným partnerem vlády, parlamentu i krajů v ČR. Sdružuje 1700 obcí a měst v ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…