Sdružení místních samospráv vítá vyjádření ministra školství k maturitám a termínu letních prázdnin

24.03.2020 7:34

Sdružení místních samospráv ČR vítá dnešní vyjádření ministra školství Plagy, v němž nastínil, jak se jeho úřad chystá postupovat v reakci na pandemii koronaviru. Pro obce je mimo jiné klíčové vědět, že letní prázdniny proběhnou ve standardním termínu a délce.

Sdružení místních samospráv vítá vyjádření ministra školství k maturitám a termínu letních prázdnin
Foto: SMS ČR
Popisek: SMS ČR

„Stanovisko ministerstva školství, že letní prázdniny se nebudou krátit a výuka tak nezasáhne do července a srpna, Sdružení místních samospráv ČR podporuje. Na letní měsíce mají obce často naplánované a nasmlouvané rekonstrukce školních budov, posun termínu prázdnin či jejich zkrácení by jim tak významně zkomplikovaly život,“ vysvětluje Stanislav Polčák, předseda SMS ČR a dodává: „Tyto práce jsou navíc významné nejen pro školy samotné, ale také pro povzbuzení a obnovu regionální ekonomiky, což bude po zažehnání akutní zdravotní krize velký úkol.“

SMS ČR také vítá skutečnost, že ministerstvo zveřejnilo alespoň rámcovou představu o termínu znovuotevření škol a načasování maturit, respektive o tom, jak by byly maturitní zkoušky řešeny v případě, že ke znovuotevření škol nedojde včas. „Chápeme, že tyto plány se mohou v souvislosti s vývojem epidemiologické situace měnit, za obce jakožto zřizovatele škol ale mohu říci, že je lepší mít alespoň provizorní plán než žádný. A to samozřejmě neplatí jen ve vztahu ke školství,“ doplnil S. Polčák.

„Chci poděkovat všem pedagogům a pedagožkám, ale i rodičům, kteří k současné situaci přistupují nesmírně odpovědně a obětavě. Zároveň si dovolím apelovat na pedagogy, aby studenty a žáky – a jejich prostřednictvím také rodiče – v této vypjaté chvíli nepřetěžovali velkým množstvím úkolů a učiva a zohlednili skutečnost, že bez pedagogického vedení nejsou žáci schopni smysluplně zpracovat tolik učiva, jako při standardním fungování školy,“ dodává S. Polčák závěrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…