Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů: Zemřel předseda SVOL František Kučera

19.10.2020 22:11

SVOL s hlubokým zármutkem oznamuje, že Ing. František Kučera 16. října 2020 náhle zemřel. Ztratili jsme vzácného kolegu a přítele, lesnictví pak velkého profesionála, který dění v oboru mnoho let pozitivně ovlivňoval.

Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů: Zemřel předseda SVOL František Kučera
Foto: SVOL
Popisek: Sdružení vlastníků obecních a soukromých lesů v ČR

V roce 1991 byl František Kučera jedním z iniciátorů založení Sdružení vlastníků obecních lesů. Předsedou sdružení byl od r. 1992.

František Kučera se narodil 20. ledna 1953 na Vysočině v rodině lesníka, vystudoval Lesnickou fakultu VŠZ v Brně a od roku 1977 zastával různé vedoucí funkce v lesnickém provozu u tehdejšího podniku Jihočeských státních lesů. Krátce pracoval i ve státní správě lesního hospodářství na úrovni okresního úřadu. V roce 1990 byl pověřen Zastupitelstvem města Pelhřimova identifikovat, dohledat a následně převzít historický lesní majetek města. V následujícím roce byl jmenován ředitelem příspěvkové organizace a později jednatelem společnosti Městská správa lesů Pelhřimov s. r. o., kde je Město Pelhřimov stoprocentním vlastníkem. Ve funkci jednatele společnosti působil do 13.10.2020.

V říjnu 2010 byl zvolen do městského zastupitelstva v Pelhřimově. V letech 2014-2018 byl zvolen starostou města Pelhřimova.
Až do posledních chvil svého života se věnoval práci, nesmírně mu záleželo na tom, abychom dokázali lesy zachránit pro příští generace, významným způsobem se zasadil o zlepšení situace nestátních vlastníků lesů. "Bez lesů nebude nic," říkal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…