Se srdcem na dlani dorazila Tanja, Březinová, France i Batěk

05.09.2023 15:33 | Komerční článek

Na jihomoravském zámku Čejkovice se uskutečnil 1. ročník benefičního koncertu „Srdce na dlani“, jehož výtěžek putuje pro brněnský Nadační fond Krtek – děti s onkologickým onemocněním.

Se srdcem na dlani dorazila Tanja, Březinová, France i Batěk
Foto: Vladimír Jalč
Popisek: Účinkující pohromadě ve sklípku

Tento první koncert vznikal takzvaně na zelené louce, protože ani produkční agentura a ani ředitel zámku Josef Geryk netušili, jestli se informace o koncertu mezi lidi dostane a kolik jich ve finále dorazí.

Jelikož zámek funguje zároveň jako hotel a v rámci akce Otevřené sklepy byl hotel beznadějně vyprodán a proto většina účinkujících byla ubytována v brněnském hotelu Congress Orea Hotel, kde byl pro ně v odpoledních hodinách přistaven autobus, aby je odvezl na zámek Čejkovice.

Na místo ohlášené slovenské legendy Marcely Laiferoví, která se akce nemohla zúčastnit z pracovních důvodů a superstárovský zpěvák Zbyněk Drda, který v ten den nastupoval na operaci paty tyto interprety velmi důstojně zastoupila například hvězda 80. let Petra Zámečníková, jejíž duet Lítáme v tom ve své době boural české hitparády nebo slovenští muzikáloví herci a zpěváci Janko Slezák a Erik Michálek.

Všichni se svorně sjeli na nádvoří zámku, přivítali se, odzvučili a koncert mohl začít.

Zahájení koncertu  odstartovali starosta obce Čejkovice Pavel Novotný, ředitel zámku Čejkovice a zastupitelka Nadačního Fondu Krtek Irena Vlahovičová a dali tak pomyslně zelenou následnému koncertu.

A pak už se střídal interpret za interpretem. Celou akci odstartoval slovenský herec a zpěvák Erik Michálek, který věnoval písničku Vašo Patejdla  Ja viem nečekaně zesnulému zpěvákovi. Vého slovenského kolegu vystřídal další slovenský interpret Janko Slezák, který mimo jiné bravurně zazpíval například velký hit Karola Duchoňa V dolinách. Poté s již neodmyslitelnou kytarou dorazil herec a zpěvák Petr Batěk a představil se vlastní tvorbou z jeho prvního CD.

Ženy jako první zastoupila už zmiňovaná Petra Zámečníková, která ke známému duetu Lítáme v tom přizvala pěveckého kolegu Martina France a pak ještě hitem Léto zavzpomínala na Ivetu Bartošovou, až v některých divácích vyvolala pocit, že to zpívá přímo Iveta. Poté přišel na publikum mladý interpret ovšem s velkým hlasovým potencionálem Tomáš Ringel a pak následovala rocková dračice Tanja Kauerová, která dorazila z Ostravy i se svým psím přítelem a od ní nemohl chybět její hit „Nad hlavou létá rockńroll“.

Rockovou zpěvačku vystřídal zpěvák a producent tohoto koncertu Martin France a s diváky se přišla rozloučit další rocková diva Marcela Březinová.

Nálada byla na koncertu velmi přátelská a lidská a tak už teď je jasné, že se diváci mohou na jižní Moravě těšit na 2. ročník koncertu „Srdce na dlani“ a to v pátek 31. srpna 2024 na zámku Čejkovice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…