Se studenty přišlo jaro

26.04.2018 12:38

V úterý 17. dubna ožila Křižíkova fontána v režii studentů VOŠCR. Pořádal se zde již druhý ročník Jarního sbližování. Akci, která začínala od 16 hodin, přálo počasí a za slunečného dne se zde sešli lidé, aby si užili příjemné odpoledne. Hlavní myšlenkou bylo uvědomění si hodnoty přátelství a sounáležitosti.

Se studenty přišlo jaro
Foto: redakce
Popisek: Křižíkova fontána

Program se skládal jak z tanečních vystoupení, tak i zábavných scének v různých jazycích, které se žáci učí. Nemohl tu tedy chybět ruský “kozáček”, nebo píseň “Du Hast”, od německé kapely Rammstein.

Program, který trval něco kolem 2 hodin, je velmi náročný na přípravu, nejen časově, ale i organizačně.

“Příprava akce zabrala asi 3 měsíce.” říká Nikola, studentka druhého ročníku.

“Podílí se na tom celá škola. Těch představení je několik, je to rozdělené na jazyky, to znamená, že kdo studuje víc jazyků, tak má těch představení víc. Každopádně ta práce, co do toho směřuje, je obrovská.” přidává se Filip, jeden ze studentů.

Samotné ohlasy návštěvníků dokazují, že čas, který studenti do příprav investují, se vyplácí.

“Je to báječný a obdivuju, co dokáží studenti vytvořit” komentuje celý program paní Jana, která už několik akcí této školy navštívila. Jednou z nich byla například procházka Prahou. “Ty vycházky se mi hrozně líbí a ač žiju v Praze už 40 let, tak jsem teda spoustu věcí nevěděla.”

Sama paní Jana ovšem zdůraznila, že se diví, že takhle povedená akce, za tak krásného dne, nepřilákala více návštěvníků. S přáteli se shodla, že je to zřejmě i tím, že konkrétně od městské části Prahy 7 se škole nedostává dostatečné podpory, což trápí i samotného ředitele VOŠ CR, pana Libora Bastla. Dle jeho slov zkrátka městská část Prahy 7 se školou nespolupracuje a nepodporuje ji v otázce jak finanční pomoci, tak organizace a propagace všech akcí, které studenti připravují.

Ačkoli je pořádání všech těchto akcí bez pomoci veřejného sektoru velmi náročné, studenti přesto neztrácejí motivaci a už nyní připravují další akce a zájezdy pro veřejnost. Je nanejvýš jasné, že nejen pro obyvatele “Sedmičky” je to skvělým rozptýlením od stereotypů každodenního života. A těchto rozptýlení a hezkých zážitků není nikdy dost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…