Sedmý ročník benefičního koncertu Kdo má rád: Nechyběly známé tváře a zábava pro děti v zámeckém parku

14.06.2017 16:30

7. ročník dětského dne a benefičního koncertu „Kdo má rád…“ se letos po 6 letech poprvé uskutečnil až téměř na samých hranicích s Rakouskem na zámku Nové Hrady ve městě Nové Hrady v jižních Čechách.

Sedmý ročník benefičního koncertu Kdo má rád: Nechyběly známé tváře a zábava pro děti v zámeckém parku
Foto: Agentura Martin Production
Popisek: Sedmý ročník benefičního koncertu Kdo má rád nabídl známé tváře a zábavu pro děti v zámeckém parku

Dětský den už začal v 11.00 hodin dopoledne a děti měly opět možnost projít pohádkovým, tentokráte zámeckým parkem, měly možnost svézt se na loďce přes zámecký rybník, vyzkoušet si nafukovací atrakce, elektrického býka nebo si podojit umělou krávu. Za splnění všech úkolů pak po právu získaly perníčky od krále českého perníku Pavla Janoše, hračky, dětské knížky od nakladatelství Brána a spoustu cukrovinek, včetně diplomu.

No a na tento dětský den navazoval benefiční koncert. Stage byla postavena ze zadní strany zámku, na nádherné romantické zámecké zahradě s krásnými kulisami této historické památky. Účinkující se začali sjíždět na zvukové zkoušky od 14.00 hodin. 

Ubytovali se přímo na zámku a pomalu se začali chystat na večerní koncert. Některé z dam proběhly rychle maskérnou a na jevišti už se mezitím objevila moderátorka Markéta Mayerová, která koncert moderovala. Koncert zahájila úvodním slovem hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská a starosta města Nové Hrady Stanislav Hokr.

Dynamicky  benefici odstartovala taneční skupina Joeland a pak už se střídal účinkující za účinkujícím. Diváci tak měli možnost shlédnout například zpěvačku Markétu Zehrerovou, která si vypůjčila hit od Ewy Farne Mám boky jako skříň, poté následoval nevidomý zpěvák, Honza Jareš, který studuje konzervatoř a doprovázel se na klávesy. Pak už se v rychlém sledu po dvou písničkách  objevili například operní a muzikálový zpěvák Radim Schwab, zpěvák Sámer Issa, který si sebou přivezl dva psy, Jan Bendig se svým managerem, finalista Superstar Michael Foret nebo Martin France, zpěvák a producent tohoto koncertu. Z dam se zde ukázaly královna české country Věra Martinová, už neodmyslitelně spjatá se svou kytarou, herečka Světlana Nálepková, zpěvačka Marcela Březinová nebo herečka Zora Jandová, která, když jela z Prahy na koncert, tak ještě ve Fakultní nemocnici v Praze kupovala léky pro svoji maminku a v tu chvíli ji někdo vykradl auto a ukradli ji dálniční známku a kostým na večerní vystoupení a v autě ji zbyl jen 1 bota.

Ze vstupného se na koncertu vybralo necelých 45.000,- Kč, které budou z letošního ročníku opět použity pro Dětské a novorozenecké oddělení nemocnice Prachatice, které osobně převzal ředitel této nemocnice Michal Čarvaš.

Koncert měl ještě jednu hrůzostrašnou tečku za svým letošním ročníkem. Zvukař, který po „sbalení“ aparatury ještě v noci odjížděl z koncertu v jižních Čechách do Prahy, kousek za Novými Hrady havaroval, ale naštěstí to odnesly jen plechy a zvukařovi se naštěstí nic nestalo.

Takže 7. ročník je úspěšně ukončen a tak pomalu můžou začít přípravy na ročník osmý, který proběhne opět na zámku Nové Hrady v sobotu 9. června 2018.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…