Seminář ČTÚ k vypořádání připomínek k aukci volných kmitočtů

22.06.2013 13:20

Český telekomunikační úřad uspořádal v pátek 21. června v rámci procesu vyhodnocení veřejné konzultace seminář k podmínkám aukce volných kmitočtů. Na seminář úřad pozval občany, instituce a organizace, které podaly připomínky, a dále zástupce odborné veřejnosti.

Seminář ČTÚ k vypořádání připomínek k aukci volných kmitočtů
Foto: Archiv
Popisek: Mobilní telefon - ilustrační foto.

ČTÚ zastoupený předsedou Rady ČTÚ Jaromírem Novákem a ředitelem sekce regulace a náměstkem předsedy Rady ČTÚ Markem Ebertem, spolu se zástupci poradenské společnosti, představil v prezentacích přístup ČTÚ k vypořádání podmínek a zdůvodnění jejich přijetí či odmítnutí. Všichni zúčastnění pak měli možnost vyjádřit své názory v následné diskusi.
  
 Úřad omezil například možnost pro jakéhokoli zájemce získat více než dva kmitočtové bloky v nejcennějším pásmu 800 MHz (digitální dividenda) a změnil podmínky týkající se rozvojových kritérií tak, aby operátoři mohli pokrývat celé území ČR najednou. Naopak ponechal vyhrazení části pásma 800 MHz výhradně pro nové hráče a závazek stávajících operátorů vpustit nového držitele kmitočtových práv do sítě 2G/3G na základě povinnosti národního roamingu.
  
 „Rychlý rozvoj nových 4G sítí a rozvoj konkurence je důležitým krokem pro hospodářský růst České republiky. Český telekomunikační úřad učiní maximum pro to, aby díky aukci měli občané ČR i firmy možnost využívat služeb sítí čtvrté generace co nejdříve,“ uvedl po semináři předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák. „Záměrem úřadu je v souladu s vládním usnesením podpořit konkurenci na trhu a vytvořit prostor pro čtvrtého plnohodnotného mobilního operátora, zajistit efektivní rozdělení kmitočtů a co nejrychlejší pokrytí Česka signálem 4G,“ dodal Ebert.
  
 ČTÚ zveřejní tabulku vypořádání a prezentace z dnešního semináře v pondělí 24. června 2013. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

7:23 České dráhy spustily novou kampaň na ekologické cestování vlakem

Víte, jak ušetřit 44,68 kg CO2? Stačí si pro cestu mezi Prahou a Ostravou vybrat vlak místo automobi…