Semináře finanční gramotnosti přilákaly stovky lidí z celé České republiky

11.01.2016 14:40

Odborná pomoc s domácím hospodařením, zodpovědným zadlužováním nebo spořením přilákala na konci loňského roku stovky lidí na bezplatné semináře zaměřené na finanční gramotnost. Ty pro širokou veřejnost připravilo občanské sdružení AISIS ve spolupráci s GE Money Bank.

Semináře finanční gramotnosti přilákaly stovky lidí z celé České republiky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

„Neziskový projekt Rozumíme penězům nabízí formou seminářů zdarma odbornou pomoc s domácím hospodařením. Stále častější zadlužování či nárůst exekucí jsou jedny z nejpalčivějších problémů, s nimiž se Češi potýkají. Mnohdy mají omezené znalosti finančních produktů, nečtou smlouvy nebo si nevedou přehled o příjmech a výdajích," vysvětlila důvody pořádání seminářů finanční gramotnosti Stanislava Křížová, manažerka programu Rozumíme penězům ze sdružení AISIS.

Poslední série zahrnovala celkem jedenáct seminářů. Bezplatné přednášky se konaly na základních školách po celé České republice, a to například v Přelouči, Jičíně, Praze, České Lípě, Liberci, Trutnově, na Lánech, v Plzni, Moravských Budějovicích, Kralupech nad Vltavou nebo Hrádku u Rokycan. Pro žáky, jejich rodiče i širokou veřejnost byly zcela zdarma a zúčastnily se jich stovky lidí. Suverénně převládaly ženy v produktivním věku, některým absolventům ale bylo i přes sedmdesát let.

„Semináře vedli zkušení lektoři z GE Money Bank v rámci programu GE Volunteers. Hlavními tématy bylo zodpovědné zadlužování, rodinný rozpočet, pozoruhodný svět depozit a internetové bankovnictví. Účastníky nejvíce zajímaly různé bankovní účty, výhodné možnosti investic, rozdíly v platebních kartách, hypotéky nebo kontokorent," přiblížila Stanislava Křížová. Metodiku pro finanční gramotnost postavili lektoři na základě programu Rozumíme penězům, realizovaným na základních školách již od roku 2006. Proškolením v oblasti financí již prošlo více než 21 tisíc žáků, přes 2500 pedagogů a další tisíce lidí produktivního věku z široké veřejnosti.

Více na www.rozumimepenezum.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…