Senát: Jubilejní ročník Kulturního léta nabídne folk, swing i symfonický orchestr

25.05.2015 15:02

Ve Valdštejnské zahradě startuje ve čtvrtek 28. května desátý ročník Kulturního léta v Senátu. Koncerty začínají každý čtvrtek v 17:00. Senátoři, z jejichž regionů hudební a taneční uskupení pocházejí, postupně představí 18 různých souborů.

Senát: Jubilejní ročník Kulturního léta nabídne folk, swing i symfonický orchestr
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Letošní Kulturní léto zahájí velký dechový orchestr, založený již roku 1872, Městská hudba Františka Kmocha z Kolína. Návštěvníky budou kapely a soubory z celé republiky bavit až do 24. září, poslední červnový čtvrtek se tak mohou těšit například na Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Druhý červencový čtvrtek se zase zahradou budou linout swingové a jazzové tóny v podání Vyškovského big bandu. Předposlední srpnový čtvrtek se pak salou terrenou rozezní dětský folklórní soubor Žižkovjánek, který se představí se svým pěvecko-tanečním pásmem zobrazujícím místní lidové zvyky a tance.

V půlce září posluchačům rozproudí krev v žilách brněnská kapela Utopenci ve vlasech, která svůj hudební žánr charakterizuje jako „srabsky alternativní rock.“ Přehled všech koncertů je dostupný na webových stránkách Senátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…