Senát: Plán akcí v týdnu od 9. září

06.09.2019 18:47

Stručný výčet senátních akcí na příští týden.

Senát: Plán akcí v týdnu od  9. září
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

 

Úterý 10. 9.

9:00
Jednací sál, recepce A
Veřejná oponentura k problematice rizik těžby štěrkopísku v Uherském Ostrohu
Hlavním rizikem uvažované těžby štěrkopísku v Uherském Ostrohu je ohrožení zdroje pitné vody bezmála pro 100 tisíc lidí. Stálá komise Senátu VODA – SUCHO proto sezvala k veřejné oponentuře zainteresované odborníky a starosty. Podrobnosti v tiskové zprávě.  Akreditace médií na adrese nguyens@senat.cz.

10:00
Zelený salonek, Kolovratský palác
Oficiální setkání předsedy Senátu Jaroslava Kubery s předsedou Senátu Jordánska
Předseda jordánského Senátu Faisal El-Fayez přijíždí na pozvání Jaroslava Kubery do ČR, při své oficiální návštěvě se setká také s předsedou Poslanecké sněmovny, ministrem zahraničních věcí a premiérem. Fototermín v úvodu jednání v Senátu se uskuteční od 10:00 v Kolovratském paláci, příchod médií nejpozději v 9:45. Informace pro média a akreditace na adrese nguyens@senat.cz.

10:00
Frýdlantský salonek, recepce A
Seminář "Pražský okruh kolem dokola"
Pod záštitou místopředsedy Senátu Jiřího Oberfalzera se koná veřejná diskuse o problémech a variantách řešení silničního okruhu kolem Prahy. Zúčastní se náměstek pražského primátora Prahy, zástupci ministerstva dopravy, Středočeského kraje a ŘSD. Podrobnosti v tiskové zprávě. Akreditace médií na adrese nguyens@senat.cz. 

17:00
Valdštejnská zahrada
Koncert Filharmonie Brno a The Plastic People of the Universe a vernisáž výstavy k 30. výročí svatořečení Anežky České
Na unikátní koncert ve Valdštejnské zahradě naváže vernisáž výstavy, která představuje osobnost Anežky České i souvislosti jejího svatořečení se sametovou revolucí. Koncert i výstava jsou volně přístupné veřejnosti. Podrobnosti v tiskové zprávě.

Čtvrtek 12. 9.

10:00
Zaháňský salonek, recepce C1
Kulatý stůl na téma „Potřebujeme Muzeum paměti 20. století?“
Idea založení Muzea paměti 20. století, jeho potřeby, konceptu a případného umístění bude tématem debaty odborníků z řad badatelů, politiků, architektů a dalších. Pořádá Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice. Program akce je k dispozici na webu.  Akreditace médií na adrese nguyens@senat.cz. 

17:00
Valdštejnská zahrada
Koncert "Bigbanďata - Swingový orchestr ZUŠ Týniště nad Orlicí“ v rámci Kulturního léta v Senátu
Swing v podání mladých umělců ze ZUŠ v Týništi nad Orlicí rozezní Valdštejnskou zahradu v rámci dalšího z koncertů Kulturního léta v Senátu. Akce je volně přístupná veřejnosti. Koncert se uskuteční pod záštitou senátora Miroslava Antla.

Neděle 15. 9.

9:21
Jednací sál, recepce A
Mezinárodní sympozium "Demokracie ve 21. století: Výzvy a nové horizonty"
Role občanství v dnešním světě, rostoucí polarizace ve společnosti, nástup svérázných vůdců, moderní technologie jako nástroj demokracie – to vše bude předmětem odborných diskuzí v rámci sympozia, které se koná při příležitosti Mezinárodního dne demokracie. Pořádá místopředseda Senátu Jan Horník a Institut H21. Kompletní program je k dispozici na webu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…