Senát pořádá výstavu obrazů Milivoje Husáka

30.04.2017 12:31

Senát Parlamentu České republiky pod záštitou senátora Ing. Patrika Kunčara pořádá výstavu obrazů Milivoje Husáka ze sbírky Muzea Jana Amose Komenského v Uherském Brodě. Vernisáž výstavy za přítomnosti ministra kultury Mgr. Daniela Hermana proběhne v úterý 2. 5. v 18 hodin v sídle Senátu Parlamentu ČR.

Senát pořádá výstavu obrazů Milivoje Husáka
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Obrazy akad. mal. Milivoje Husáka, inspirované proslulým dílem J. A. Komenského, reprezentují spolupráci tohoto výtvarníka s brněnským divadlem Husa na provázku již od 80. let 20. stol. Právě v této době vzniká pro inscenaci divadla „Labyrint světa a lusthauz srdce“ (1982–1983) soubor scénografických návrhů, které tvoří obsah výstavy v Senátu. Zajímavostí je, že tomuto souboru návrhů předcházela ještě dřívější inspirace Labyrintem z let 1980–1982 pro divadelní festival v Poznani, jenž se však uskutečnil až v r. 1983 v Kodani. Představení se zde ale nepodařilo realizovat v původním rozsahu a záměru (poznaňské návrhy byly vystaveny v r. 2009 v nizozemském Comenius museum Naarden). K tématu Labyrintu se autor vrací ještě zpočátku 90. let, když přihlašuje své práce do soutěže o podobu československého pavilonu pro světovou výstavu Expo Sevilla 92. Podobné tématice se ve své figurální tvorbě Milivoj Husák věnoval vlastně během celých 80. let 20. stol. Výstava v Senátu tak přináší pohled na původní první realizovaný soubor návrhů.

Vernisáž výstavy v Praze proběhne také za přítomnosti senátora Ing. Patrika Kunčara, ředitele Muzea J. A. Komenského Mgr. Miroslava Vaškových, Ph.D. a dalších hostů. Vstup na výstavu do sídla Senátu (Praha 1, Valdštejnské náměstí 17/4) je z recepce Ave Valdštejnské ulici, výstava je instalována v předsálí Jednacího sálu (VP-A).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

16:46 ČEZ: Společnost Elektrárna Dukovany II obdržela doplněné nabídky od uchazečů na dostavbu

Společnost Elektrárna Dukovany II (EDU II), stoprocentní dceřiná společnost ČEZ, obdržela doplněné n…