Senát povede Miloš Vystrčil

19.02.2020 16:26

Novým předsedou horní komory českého parlamentu se ve středu stal senátor Miloš Vystrčil. V tajné volbě získal 52 ze 76 odevzdaných platných hlasů. Jiří Růžička i nadále zůstává 1. místopředsedou Senátu.

Senát povede Miloš Vystrčil
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

„Na úvod chci především poděkovat za podporu, které se mi dostalo, je to pro mě velká čest a velmi si toho vážím. Zároveň chci říci, že platí, že se budu snažit, aby Senát nadále plnil roli ústavní pojistky, roli hlídače exekutivy a nakonec roli jakési kotvy, protože Senát je instituce, která, v případě, že by přišla nějaká bouře či vichr, dokáže zařídit, aby Česká republika zůstala na místě, aby nebyla zavanuta někam do neznáma, případně dokonce do ztracena. V tomto smyslu jsem přesvědčen, že Senát napříč stranami je ochoten pracovat a navzájem se domlouvat,“ řekl Miloš Vystrčil ke svému zvolení do nové funkce.

„Gratuluji panu senátorovi Vystrčilovi k tomu, že se stal předsedou Senátu. Je to nepochybně člověk, který povede Senát tak, jak si všichni představujeme, tedy tak, aby to bylo ve prospěch Senátu jako takového a především této země,“ komentoval výsledek volby senátor Jiří Růžička, který ve volbě získal 21 hlasů.

Krátce po oznámení výsledků se sešel Senátorský klub ODS, který rozhodl, že v pozici předsedy klubu Miloše Vystrčila vystřídá senátor Martin Červíček a 1. místopředsedou se stane senátor Zdeněk Nytra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…