Senát se začal zabývat přípravou návrhů na státní vyznamenání

05.02.2016 13:17

Poprvé v tomto roce se sešel senátní podvýbor pro státní vyznamenání. Projednal harmonogram navrhování osobností na udělení či propůjčení státních vyznamenání. Všechny návrhy, které senátoři či senátorské kluby obdrží od občanů a institucí, procházejí pečlivým posouzením, posléze je schvaluje Organizační výbor Senátu a nakonec také plénum, kde se k jednotlivým návrhům mohou senátorky a senátoři vyjádřit a seznam návrhů pro prezidenta případně změnit. V minulém roce vyznamenal prezident Miloš Zeman pět osobností navržených Senátem.

Senát se začal zabývat přípravou návrhů na státní vyznamenání
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

zasedání Podvýboru pro státní vyznamenání

Zasedání Podvýboru pro státní vyznamenání

Podvýbor pro státní vyznamenání předloží do 15. června 2016 prostřednictvím Organizačního výboru seznam jmen ke schválení plénu Senátu.

Občané mají možnost dle zákona 157/1994 Sb. o státních vyznamenáních ČR podávat návrhy na udělení státního vyznamenání do 31. března 2016 prostřednictvím jednotlivých senátorů nebo senátorských klubů. Návrh mohou občané zasílat elektronicky nebo poštou senátorovi nebo senátorskému klubu. Pro správné vyřízení podnětu je nutné uvedení těchto základních údajů:

  • identifikační údaje navrhované osoby, včetně data a místa narození, národnosti, státní příslušnosti a úplné adresy. V případě návrhu „in memoriam“ rovněž datum úmrtí a údaje o osobě, která vyznamenání převezme,

  • kontakty na navrhovanou osobu,

  • identifikační a kontaktní údaje navrhovatele,

  • charakteristika a stručný životopis navrhované osoby (max. 1 normostrana),

  • odůvodnění návrhu (min. 1 normostrana).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…