Senát se začal zabývat přípravou návrhů na státní vyznamenání

28.01.2018 11:20

Senátní podvýbor schválil harmonogram příprav návrhů na státní vyznamenání. Senátoři budou podávat své návrhy podvýboru do konce března.

Senát se začal zabývat přípravou návrhů na státní vyznamenání
Foto: senat.cz
Popisek: Senát ČR

Poprvé v letočním roce se sešel senátní podvýbor pro státní vyznamenání. Podvýbor projednal harmonogram navrhování osobností na udělení či propůjčení státních vyznamenání.

Všechny návrhy, které senátoři či senátorské kluby obdrží od občanů a institucí, procházejí pečlivým posouzením, posléze je schvaluje Organizační výbor Senátu a nakonec také plénum Senátu, kde se k jednotlivým návrhům mohou senátorky a senátoři vyjádřit a seznam návrhů pro prezidenta případně změnit.

Podvýbor pro státní vyznamenání předloží v květnu 2018 prostřednictvím Organizačního výboru seznam jmen ke schválení plénu Senátu.

Občané mají možnost podávat návrhy na udělení státního vyznamenání prostřednictvím jednotlivých senátorů nebo senátorských klubů, a to buď poštou nebo elektronicky. Senátoři budou předkládat návrhy podvýboru nejpozději do 31. března 2018. Pro správné vyřízení podnětu je nutné uvedení těchto základních údajů:

  • identifikační údaje navrhované osoby, včetně data a místa narození, národnosti, státní příslušnosti a úplné adresy; v případě návrhu „in memoriam“ rovněž datum úmrtí a údaje o osobě, která vyznamenání převezme
  • kontakty na navrhovanou osobu
  • identifikační a kontaktní údaje navrhovatele
  • charakteristika a stručný životopis navrhované osoby (max. 1 normostrana)
  • odůvodnění návrhu (min. 1 normostrana)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…