Šestý týden na Energetické burze ČMKB

15.02.2021 10:02

Na Českomoravské komoditní burze Kladno (ČMKB) bylo v 6. týdnu uzavřeno 183 kontraktů na dodávku 757,6 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 658,9 milionu korun.

Šestý týden na Energetické burze ČMKB
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Ceny dodávek elektřiny a plynu na ČMKB odrážely vývoj na velkoobchodních trzích, kde ceny v závěru roku vzrostly o 10 až 15 procent, a na této úrovni se dosud drží. Dvouleté kontrakty elektřiny v nízkém napětí se v 6. týdnu obchodovaly za cenu 1490 CZK/MWh. Roční kontrakty elektřiny v nízkém napětí uzavíraly na ceně 1567 CZK/MWh, ve vysokém napětí na úrovni 1514 CZK/MWh.

Dvouleté kontrakty plynu v maloodběru končily obchodování s cenou 477 CZK/MWh. Roční kontrakty plynu v maloodběru se obchodovaly za 483 CZK/MWh, ve velkoodběru za 486 CZK/MWh.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. ČMKB je první energetickou burzou v České republice. Obchodování s energiemi organizuje v samostatné sekci Energetická burza od roku 2002, v posledních deseti letech zde bylo zobchodováno 56 milionů MWh elektřiny a plynu ve finančním objemu 44 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…