Shoptet.cz: V e-shopech nakupují nejčastěji muži, a to během pracovní doby

28.03.2014 14:20

Na internetu nakupují nejčastěji muži, kteří jsou také v e-shopech ochotni utratit více financí než ženy. Vybrané zboží si běžně objednávají během pracovní doby. Pokud nakupují přes mobilní zařízení, pak většinou ve volných chvílích nebo při sledování televize.

Shoptet.cz: V e-shopech nakupují nejčastěji muži, a to během pracovní doby
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Nákupům na internetu stále vévodí muži. Je to částečně dáno tím, že se neradi prodírají mezi regály a ostatními lidmi. Na e-shopu mohou nakoupit kdykoli a odkudkoli, z pohodlí svého domova, během dovolené nebo z práce. Současně jim on-line nákupy umožňují okamžité porovnání cen, hodnotících kritérií či referenci. Muži kupují především elektroniku, nářadí, ale i oblečení. Ženy při nákupech potřebují zboží vidět a „osahat“ si jej. Navíc u starších generací mají ženy z internetu jistou obavu a přenechávají tyto záležitosti mužům.

S rostoucí penetrací internetu, který se stává součástí všedního dne, se poměr žen a mužů pomalu vyrovnává. „I když se rozdíl v procentuálním rozložení zákazníků a zákaznic e-shopů postupně zmenšuje, tak stále muži mají prim v objemu utracených peněz, což se ročně pohybuje kolem 10 000 korun. Je to dáno především sortimentem, který nakupují. Ženy většinou objednávají oblečení a drobnosti do domácnosti,“ říká Miroslav Uďan, CEO služby Shoptet.cz.

Nejvíce objednávek zaznamenávají e-shopy během pracovní doby, a to především kolem poledne. Jedná se samozřejmě o lidi, kteří pracují na počítačích a mají internetové připojení. „Pokud si v práci vyčlení potřebný čas, tak můžeme říci, že mají ideální podmínky na výběr a nákup. Neruší je děti, partneři a ani nemusí chvátat se svým rozhodnutím. S rozmachem chytrých telefonu a tabletů jsme také zaznamenali i větší míru objednávek z těchto zařízení. Tím, že nejsou lidé nucení být u počítače nebo notebooku, tak přes ně nakupují ve volných chvílích a při nenáročných aktivitách, jako je například sledování televize,“ komentuje Miroslav Uďan.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

17:17 Hejtman Půta: Rezignovat na funkci se nechystám

Tiskové prohlášení hejtmana Martina Půty k tzv. kauze Liberec