Show Jana Krause: Nadaný Ondřej, dokumentarista na hraně a nahota na prodej

09.05.2014 9:59

Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání hudebník a herec Ondřej Brzobohatý, režisér Vít Klusák a dublérka nahoty Naďa Vinecká. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte v pátek 9. května ve 22.15 na Primě.

Show Jana Krause: Nadaný Ondřej, dokumentarista na hraně a nahota na prodej
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

Moderátor přivítal Ondřeje Brzobohatého, který mu předal nové, debutové album. "Pořád jedete cédéčka?," vyptával se moderátor. "Já jsem fetišista, to mě baví, držet v ruce album, knížku a tak…," vysvětlil host. " Kraus se zajímal o to, jaké je pro Ondřeje být členem poroty v show X FACTOR.  "Nemám s tím žádný problém, snažil jsem se být na všechny slušný," popisoval Ondřej. "Na tom vy si zakládáte, na té slušnosti, to jsem si všiml," podotkl moderátor. "Já jsem takový staromilec, třeba i v tom, že mám rád ta cédéčka, vinyly, mám rád 30. léta," upřesňoval host. Prozradil, že s přítelkyní ho dokonce i baví si někdy vykat. "Už rok je to zábavné, že si s přítelkyní občas vykáme. Třeba mi řekne, když se kvůli něčemu zlobím: Miláčku, nejste dnes poněkud přecitlivělý? A tu situaci to hned odlehčí," vysvětloval Ondřej a dodal, že s partnerkou mají také oba rádi uniformy a staré šaty. "Nedávno přítelkyně křtila nějakou knížku o módě za první republiky a měla na sobě šaty, které nosila Adina Mandlová," dodal Ondřej. Vysvětlil také, že je příznivcem psaní dopisů a pohledů, že nespoléhá jen na maily. "Je dobré, že podle toho, jak je dopis napsaný, taky poznáte, v jakém rozpoložení ho ten člověk psal," podotkl Ondřej. Moderátor se zajímal, jaké to je, když Ondřej pod vedením své maminky působí v divadle, které nese jméno jeho otce. "Je to někdy boj," přiznal Ondřej. "Ale vycházíme si vstříc. Já tam působím jako umělecký dělník. Dělám muziku a už ani moc nehraju. Hraní na pódiu mě tolik nebaví jako muzika. Mám daleko radši, když můžu interpretovat svoje písně než interpretovat text, který někdo napsal," prozradil host. Probrali spolu Ondřejovo nové album Identity, k němuž napsal všechny texty. "Tak nějaký text přečtěte," vyzval moderátor hosta. "To je taková docela chytlavá písnička," vysvětlil Ondřej, když dočetl jeden z textů. "To jsem pochopil, už když jste to četl," dodal ironicky moderátor. Posléze Ondřej prozradil, že text Markýza andělů skládal pro svou přítelkyni. "Tak to zarecitujte," vyzval moderátor. "Tak spolu," navrhl kompromis Ondřej a společně přednesli text k písni. Na závěr moderátor vyzval hosta, aby zazpíval jednu z písniček z nového alba.

Druhým hostem byl dokumentarista Vít Klusák, známý filmem Český sen a jehož posledním počinem byl dokument Dělníci bulváru. "To byl takový vhled do prostředí lidí, kteří se živí zlomyslností. Vybrali jsme si pár osobností z tohoto světa, na kterých jsem se snažil ukázat, jak to funguje. Ze začátku vždycky, když začínám točit, nikdy nevím, jak to dopadne, co mi lidé řeknou a tak…," popisoval host. "Proti bulváru nic nemám. Problém pro mě ale je, když bulvár lže, krade články a podobně," podotkl host. "Jemu jsou lhostejní ti, o kterých píše a také ti, pro které píše. Všechny bere jako debily," dodal host. "Vy jste si nepřipadal jako debil, když jste to točil?," zajímal se moderátor. "Já jsem se například o sobě dočetl, že jsem komunista, protože nechci, aby existoval bulvár. Ale co mě zarazilo, tak to bylo to, že ti lidé, kteří píšou bulvár, jsou srozumění s tím, že druhý den poté, co text vyjde, tak už je zapomenutý. To je třeba pro mě nepochopitelné, pro mě musí mít moje práce nějaký smysl. A mě zarazilo, že ti lidé z bulváru usínají s pocitem, že nic nikam neposunuli a je jim to jedno," vysvětloval Vít Klusák. Prozradil, že jeden z hlavních aktérů jeho filmu si v rámci rozhovoru pro média postěžoval na pana Klusáka, že při natáčení záměrně vzbudil jeho dceru, aby se rozplakala a mohlo se to natočit: "Nařkl mě na základě toho, že sám točím bulvár. Jenže to jeho obvinění se nezakládalo na pravdě. Ostatně to potvrzuje teorii, že bulvár lže," vyprávěl pan Klusák. Moderátora zajímalo, jak Vít Klusák reagoval na medializovanou smrt Ivety Bartošové. "Jakmile se to přihodilo, začali mi volat novináři, kteří mě okamžitě pasovali na odborníka na bulvár. Vyrobil jsem takovou SMS, a tu rozesílám, že je nejlepší nyní mlčet, protože jakákoli reakce bulvár jen dále živí," dodal host. "Ale odběratelů bulváru je stále dost a stále bude. Nahrazují si tím "náves", kde se dříve probíralo, co se předešlý den dělo. A pak je tam druhý moment, že se někteří lidi tady nemají moc dobře a chtějí se prostřednictvím bulváru podívat na to, že i celebrity mají rozvody, rakoviny, problémy a podobně," vysvětloval pan Klusák.

Třetím hostem byla paní Naďa Vinecká, jejíž specializace je zvláštní: "Vy jste nahou dublérkou různých hereček. Třeba ve filmu Revival jste hrála nahou Zuzanu Bydžovskou," představil ji moderátor. "Jednou mi zazvonil telefon a zeptali se mě, jestli bych nechtěla dělat dubla. Tak jsem s tím začala," popisovala Naďa začátek své kariéry. Popisovala, že při svých rolích moc nemluví, jen při jedné roli ve hře Lucrezia Borgia měla za úkol křičet, když byla znásilňována. "Tak jsem kvičela a dopadlo to dobře," pochlubila se Naďa. "Co na to říká partner, když se ve svých rolích svlékáte?," chtěl vědět moderátor. "Říká mi: Hlavně nedělej ostudu, miláčku," vyprávěla Naďa. Vysvětlovala, že při natáčení se za nahotu nestydí, že je zvyklá, že ji stejně pak vidí diváci, takže nehraje hry, při kterých by trvala na tom, aby ji zakrývali a svlékala se jen pro záběr. Moderátor se vyptával, jestli by byl pro Naďu problém, kdyby se svlékla i v rámci tohoto natáčení. "Kdybyste hodně poprosil, možná, že jo. Ale klid, netlačte na mě. Mně je tady stejně horko, možná se za chvíli svléknu," vyhrožovala Naďa, která si za okamžik rozepnula košili a ukázala k překvapení všech nahá prsa pokreslená portréty Jana Krause a Belmonda. "Po natáčení to spolu můžeme zkusit umýt," navrhla Ňaďa konsternovanému moderátorovi. "To já pak hned poletím domů. Já toho ještě dneska mám hodně," vymluvil se okamžitě moderátor. Naďa prozradila, že nahota ji ´živí´ už 23 let. "Původně jsem studovala veterinu, ale když jsem při první praxi při operaci málem omdlela a totéž se stalo i u druhé, tak jsem pochopila, že musím dělat něco jiného a začala jsem se živit nahotou," vysvětlila Naďa. Prozradila, že s některými herci se jí jako dublérce točí lépe a s některými hůře. "Třeba s Filípkem Tomsou nebo s Hynkem Čermákem to bylo hezký. Oba byli takoví mladí, voňaví a pevní. Ale když přijde nějaký chlupatý a sejratý chlap, který navíc ani moc nevoní, tak to není nic moc," popisovala Naďa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…