Show Jana Krause: překvapivý díl, kde Kraus nevěděl, jací přijdou hosté

17.12.2014 13:38

V dalším dílu Show Jana Krause se objeví herečtí kolegové ze hry Nahniličko – Eva Holubová, Bohumil Klepl a Jiří Ornest. Zazpívá Ivana Chýlková, která v představení také hraje. Premiéru dalšího dílu Show Jana Krause uvidíte ve středu 17. prosince, tentokrát ve 22.30 na Primě.

Show Jana Krause: překvapivý díl, kde Kraus nevěděl, jací přijdou hosté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Televize Prima

Poslední letošní díl Show Jana Krause je velmi netypický, takže například vzhledem k blížícím se Vánocům opomene nekompromisní moderátor politiku a narážky na aktuální dění, a nahradí je vtipem! Ale především je tento díl velmi napínavý a výjimečný tím, že Jan Kraus vůbec netuší, jaké bude mít hosty! A aby ho štáb udržel v napětí až do poslední chvíle, připraví mu dárek, ve kterém bude vajíčko, a nápovědu. Po otevření první obálky se jménem hosta se divadlo roztleská a Jan Kraus se bude jen příjemně usmívat.

Prvním hostem v divadle je totiž kolegyně Jana Krause ze hry Nahniličko – elegantní herečka Eva Holubová. Jan Kraus nejdříve vyjádřil velké potěšení z návštěvy Evy Holubové, prý spolu ve hře Nahniličko hrají už dvacet let. Jan označil svůj vztah s Evou za téměř sourozenecký. Ale z tohoto emotivního rozpoložení jej Eva vyvedla velmi striktně: „Dal už bys mi napít?“ Nastavila tak velmi vtipný tón nastávajícího rozhovoru, který se nesl v podstatě větu od věty v duchu velmi milého a inteligentního humoru. Po chvilce špičkování, kdy Jan Evě sdělil to, že jí to nikdy tolik neslušelo jako právě tento večer, ho ona uzemnila tím, že nic jiného na sebe nemá: „Já mám jen tohle, nebo spacák!“ Pak si měl podle daných instrukcí Jan Kraus říct o puštění ukázky. A protože nastaly technické problémy, Eva z tašky vybalila jednohubky, řízečky a začali si s Janem chystat něco jako štědrovečerní večeři… A pak došlo k fenomenální pasáži z představení Nahniličko s dialogem mezi Evou Holubovou a Janem Krausem.

Zanedlouho pak na sedačce vedle Evy Holubové usedl druhý host – Jiří Ornest, hlavní režisér hry Nahniličko. Dozvěděl se, že v inscenaci Jan Kraus už nedělá stojku, a komentoval to slovy: „V Národním divadle přijde herec za režisérem a zeptá se, zda by mohl vynechat stojku. A on mu řekne, že ne, a herec to dělá dál!“ rozesmál pan Ornest Jana Krause, který mu vysvětlil, že stojku nedělá od doby, kdy měl špatně nachystanou bariéru, prolétl jí a zůstal ležet bez dechu na zemi. Pan režisér ho zastavil slovy: „A dáte mi konečně napít?!“ – čímž rozesmál Evu Holubovou s publikem, zato Jan Kraus udělal výmluvnou grimasu. Po chvilce pošťuchování se dali všichni do ochutnávání řízků a neskutečně vtipná debata nad tím, jestli Evě prodali na řízky místo „kejty“ kuřecí maso, vyvrcholila pozváním třetího hosta.

Napřažená ruka nejdříve zamávala do studia lahví a za ní se pak objevil herec Bohumil Klepl! Po chvilce povídání přidal vzpomínku na dětství v kontextu jeho nové hry Vysavač: „Moje arménská maminka mi říkala: Bohoušku, ty jsi byl jako dítě špatně kojený, proto teď musíš pořád nasávat!“ A v dalším rozhovoru vysvětlil, že si jeho jakožto „Vysavač“ lze objednat i domů: „…budu vysávat a za příplatek i zarecituji!“ Pak se Bohumil přiznal k tomu, že skutečně velmi rád vysává, že má obzvlášť v oblibě některá místa, kde je více špíny, ale ta už doma vzhledem ke své zálibě nemá: „Já už vysávám i zahradu!“ a zmínil ve svém výkladu i diagnózu, kterou má: „Já mám nasráno v hlavě…“ – a okamžitě všechny rozesmál. Jan Krause se pak chtěl více dozvědět o Bobově vášni pro vysávání: „Ty uvidíš pavučinu, a co uděláš?“ „Vzruším se!“ A neskutečná hláška přišla vzápětí: „Evropská unie nám to teď kazí, snižuje výkony vysavačů. To už to rovnou můžu dělat hubou!“ Po další ukázce z představení Nahniličko, ke kterému se stočil hovor od vysavačů, přišlo možná to největší překvapení večera!

Vzkazem na obrazovce byla píseň Ivany Chýlkové, manželky i herecké kolegyně Jana Krause, a v momentu, kdy jindy pohotový a uštěpačný moderátor poznal tuto svou milovanou osobu, ztratil slova a zaposlouchal se…

Užijte si opravdu poslední letošní díl Show Jana Krause! Velmi nevšední, neskutečně vtipný, příjemně milý a tak akorát vánoční.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…