Siemens a portál ŠIK.CZ pomáhají dětem

26.04.2014 21:27

Pětičlenná Siemensova rodinka se již téměř rok objevuje na televizních obrazovkách na chodbách více než čtyřech stovek základních a středních škol po celé České republice. Umožňuje jí to projekt společnosti Školní informační kanál – ŠIK, jehož cílem je nový způsob komunikace s mladými lidmi prostřednictvím velkoplošných obrazovek.

Siemens a portál ŠIK.CZ pomáhají dětem
Foto: red
Popisek: Siemens

Krátké spoty, které běží o přestávkách, jsou nekomerční a mají vzdělávací charakter. Siemensova rodinka dětem a studentům pomáhá s výběrem jejich povolání v cyklu „Kým chci být?“. Program sleduje každý den až 218 000 dětí.

Portál www.sikcz.cz funguje již 6 let a na projektech spolupracuje s Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy, Ministerstvem vnitra, Ministerstvem dopravy, Ministerstvem financí, s Ministerstvem spravedlnosti a Ministerstvem životního prostředí a 380 školami. Společnost Siemens se do projektu zapojila v dubnu 2013. Díky spolupráci si Siemens mohl vybrat tři školy, se kterými spolupracuje, aby rozšířily řadu škol zapojených do projektu.

Obrazovky tak byly nově nainstalovány na Střední průmyslovou školu elektrotechniky a informatiky ve Frenštátě pod Radhoštěm, Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště strojírenské a elektrotechnické v Brně a na Střední školu technickou v Mohelnici.

Siemens ve spolupráci s ŠIK připravuje vzdělávací cyklus „Kým chci být“, který má v žácích a studentech probudit zájem o studium technických oborů. Seriálem provází diváky kreslená Siemensova rodinka. Autorkou postaviček je studentka UMPRUM Klára Marešová. Rodiče se svými třemi dětmi představují přirozeným způsobem, jak to například vypadá ve velké technologické firmě, jaké je po škole uplatnění technicky zaměřených studentů, jaké je využití cizích jazyků ve firmě i že každý z nás může být hrdinou dnešní doby a podílet se na vývoji celosvětových objevů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…