Siemens na veletrhu For Arch 2013

17.08.2013 17:58

Společnost Siemens se zúčastní 24. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu For Arch, který se v Pražském veletržním areálu Letňany uskuteční 17. až 21. září 2013. Siemens ve své expozici (hala 4, sektor C, stánek 14) představí moderní technologie pro energeticky úsporné bydlení.

Siemens na veletrhu For Arch 2013
Foto: red
Popisek: Siemens

Synco living – energetická efektivita v moderním designu

Bezdrátový systém automatizace domácnosti s názvem Synco living je určen především pro rodinné domky a byty, kde slouží k nezávislému řízení teploty v jednotlivých místnostech. Lze jím ovládat jak servopohony na radiátorech, tak jednotlivé smyčky podlahového vytápění. Kromě regulace vytápění, chlazení a přípravy teplé vody umožňuje Synco living ovládat centrální ventilační jednotku, klimatizační, tzv. „split“ jednotky a navíc řídit osvětlení, rolety a žaluzie. Synco living rovněž umí odečítat spotřebu elektrické energie, tepla, chladu, vody a plynu. Pokud má systém internetové připojení, může naměřené údaje automaticky odesílat k rozúčtování a fakturaci.

Během veletrhu si budou moci návštěvníci objednat zvýhodněné akční sety a získat navíc elektronický tablet pro ovládání systému přes WiFi. Podrobnější informace o řídicím systému Synco living jsou k dispozici na internetové adrese www.synco-living.cz.

Prostorové regulátory – nyní i bezdrátová verze

Na veletrhu bude představena také nabídka prostorových regulátorů pro řízení fan-coilových jednotek, resp. chladicích stropů, kotlů, tepelných čerpadel nebo jednotlivých radiátorů. Horkou novinkou jsou termostaty RDE100.. nové generace s elegantním designem, který se dobře hodí do interiérů moderních obytných domů a bytů. Jejich uživatelé ocení výrazně větší displej a dotykovou technologii ovládacích tlačítek, s nimiž je mnohem snadnější rozeznat zobrazené symboly a nastavovat žádané prostorové teploty, druh provozu nebo časový program. Nové termostaty RDE100 lze montovat přímo na stěnu nebo na většinu elektroinstalačních krabic evropského standardu. Připojení termostatu je nyní mnohem snazší díky většímu otvoru pro kabely v základové desce přístroje. Novinkou je bezdrátová varianta a také verze určená pro podlahové vytápění, kde je bezdrátová spínací jednotka vybavena větším počtem výstupů pro různé topné okruhy a je k ní možné navázat více prostorových regulátorů z jednotlivých místností.

Symaro hlídá kvalitu vzduchu v místnosti

Vysoká hladina CO2 snižuje schopnost se soustředit a vysoká nebo naopak nízká relativní vlhkost vzduchu nepříznivě ovlivňuje pohodlí všech osob v místnosti. Siemens proto ve svém veletržním stánku představí nové prostorové senzory Symaro, jež lze připojit prostřednictvím sběrnice KNX. Tyto senzory měří právě hladinu CO2, relativní vlhkost a teplotu vzduchu a řídí ventilaci na základě požadavku uživatelů. V praxi to znamená, že je do místností dodáváno pouze tolik čerstvého vzduchu, kolik je potřeba a nedochází k jeho nežádoucímu vysoušení v zimních měsících. Díky svým vlastnostem snižují senzory náklady za provoz, při zachování maximálního komfortu. Senzory řady Symaro jsou obzvláště doporučovány do prostor, kde se vyskytuje proměnlivé množství osob, protože dokážou optimalizovat požadavky na ventilaci dle aktuálního stavu. Díky širokému výběru rámečků – od klasického až po moderní provedení – je možné senzor snadno integrovat do rozličných designových řešení místnosti.

Multifunkční senzor posílá naměřené údaje po sběrnici KNX, nabízí integrovaný regulátor pro regulaci teploty v místnosti, umožňuje připojit externí teplotní senzor, řídit třístupňovou ventilaci a obsahuje vstupy pro připojení tlačítek na ovládání světel i žaluzií nebo pro připojení okenního kontaktu. Aktuální stav kvality vzduchu může být zobrazen pomocí tříbarevné diody typu LED, která je umístěna přímo v krytu senzoru. Díky KNX S-módu je snadné multifunkční senzor integrovat do systému automatizace budov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…