Simon Kaluža bude v SAP řídit region CEE

16.01.2013 19:00

Společnost SAP jmenovala na začátku roku nového výkonného ředitele pro region CEE, stal se jím Simon Kaluža.

Simon Kaluža bude v SAP řídit region CEE
Foto: Archiv
Popisek: SAP

Řídit tak bude činnost také v České republice. K dalším zemím, které bude mít na starosti, patří například Polsko, Maďarsko, Slovensko, Bulharsko, Chorvatsko nebo Slovinsko. Před nástupem na tuto pozici zastával Simon Kaluža funkci výkonného ředitele SAP v jihovýchodní Evropě. Na stejné pozici působil také v SAP Adriatic a SAP Slovenia a během posledních tří let výrazně přispěl k růstu SAP na těchto trzích.

Primárním úkolem Simona Kaluži a jeho týmu bude za pomoci nejnovějších technologií a jedinečného know-how SAP rozšiřovat aktivity společnosti v regionu střední a východní Evropy, kde SAP působí v řadě různých segmentů trhu od státní správy přes velké podniky až po malé a střední firmy.

„Mým hlavním cílem je urychlit adopci inovativních řešení SAP napříč celým regionem. Jde zejména o in-memory technologii, nástroje pro pokročilou byznys analýzu a mobilní a cloudová řešení,“ prozradil své plány Simon Kaluža. „Je to pro mě velká čest a také zodpovědnost řídit činnost SAP v tomto regionu, stejně tak, jako rozvíjet spolupráci se zdejšími zákazníky a partnery.“

Simon Kaluža je původem ze Slovinska, kde také vystudoval na Univerzitě v Lublani obor elektronika a informační technologie. Před rokem 2010, než nastoupil do SAP, působil ve společnostech ComTrade Group a Hermes SoftLab. Poté převzal vůdčí roli v SAP ve Slovinsku, kde díky jeho úspěchům a výraznému rozvoji tato pobočka přesáhla i stanovené strategické cíle. Následně byl povýšen do vedení SAP Adriatic. Pod jeho vedením byl tento region vyhlášen jako nejúspěšnější obchodní jednotka SAP ve střední a východní Evropě. Od roku 2012 pak měl na starosti celý region jihovýchodní Evropy.

Simon Kaluža nahradil na pozici výkonného ředitele pro region CEE Manfreda Josepha, který se stal generálním ředitelem pro oblast Finacial Services v regionu EMEA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…