Široké portfolio VTÚ, s. p. zaujalo liberecké vojenské specialisty

13.12.2015 17:10

Bez poznání reality nemůže žádná instituce uspět. Nemít znalosti, co je u možného zákazníka aktuálně zapotřebí, lze hodnotit jako tristní. Toto nepsané pravidlo má stále na zřeteli Vojenský technický ústav, s. p.

Široké portfolio VTÚ, s. p. zaujalo liberecké vojenské specialisty
Foto: VTÚ
Popisek: VTÚ

Proto jeho představitelé častokrát vyjíždějí takříkajíc do terénu za praxí. Samozřejmě, že i k vojenským útvarům a zařízením Armády ČR. Stalo se tak i ve čtvrtek 3. prosince 2015, kdy ředitel státního podniku VTÚ Mgr. Jiří Protiva navštívil 31. pluk radiační, chemické a biologické ochrany v Liberci.

Premiérové, neformální, pracovní. Takto lze stroze charakterizovat půldruhé hodiny jednání mezi velitelem pluku plukovníkem gšt. Ing. Radkem Černým a ředitelem VTÚ, s. p. Mgr. Jiřím Protivou. „Po dnešním dni vidím oblasti, ve kterých bychom s VTÚ mohli spolupracovat. Smysluplnost možné kooperace tady nepochybně existuje. Pokud si rozebereme nedostatky z minulosti související s existencí bývalých vojenských opravárenských podniků a poučíme se z nich, tak mohu hovořit o značném profesním přínosu,“ řekl plk. Černý a dodal, že vojenští chemici udělají maximum, aby na případném technickém progresu se státním podnikem Ministerstva obrany participovali.

Dělný průběh jednání ocenil také ředitel VTÚ Jiří Protiva: „Vojenský technický ústav má libereckým specialistům co nabídnout. Proto jsme hovořili také o konkrétních projektech pro případnou spolupráci. Uvést lze obměnu a modernizaci některých typů provozované techniky, aplikace na bezpilotních prostředcích v souvislosti s detekcí nebezpečných oblastí, průzkumné a monitorovací prostředky, přepravní box Biobox nebo využití zkušební střelnice v Bzenci pro speciální výcvik libereckých chemiků. De facto pro každý odštěpný závod VTÚ jsem shledal průsečík možné spolupráce,“ konstatoval J. Protiva a pochválil zpětnou vazbu ze strany hlavních funkcionářů pluku radiační, chemické a biologické ochrany k možnému využití širokého portfolia státního podniku v jejich prospěch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

9:15 Unicorn Systems a německý operátor přenosové soustavy spolupracují na unikátním nástroji

Společnost Unicorn Systems zvítězila v tendru vyhlášeném německým operátorem přenosové soustavy Tenn…