Sjednáváme půjčku: jde to i online nebo na pobočce

30.03.2022 11:35 | Komerční článek

Sjednání půjčky je v současné době poměrně snadné. Navíc prakticky nemusíte opustit pohodlí svého domova. Pokud ale máte radši osobní kontakt, tak stále můžete navštívit pobočku osobně. Existují dokonce půjčky, kde získáte peníze během několika minut a bez ověřování. Pojďme se na jednotlivé půjčky podívat blíže.

Sjednáváme půjčku: jde to i online nebo na pobočce
Foto: Dollarphotoclub
Popisek: Peníze

Co potřebujete k žádosti o půjčku

Půjčujete-li si peníze od bankovní instituce, tak se připravte na delší jednání. Rozhodně budete potřebovat občanský průkaz nebo pas, někde dokonce vyžadují dva doklady. V případě cizinců pas a vízum. Dále sebou mějte potvrzení o příjmech a výpis z účtu. 

U nebankovních společností vám postačí doklad totožnosti. Tyto společnosti si své žadatele nijak hlouběji neověřují a posouzení schopnosti splácet je na každém člověku. To může být na jednu stranu výhoda, ale nedostatek sebereflexe a finanční gramotnosti vás může přivést do problémů.

Bankovní online půjčka

Bankovní online půjčku sjednáte v klidu svého domova. Pokud žádáte o půjčku ve své bance, tak většina bank nabízí před schválené půjčky do určité částky. Spokojíte-li se s touto částkou, tak nemusíte dlouho čekat, protože vás banka nebude hlouběji prověřovat. 

Porovnáte-li na kalkulačce nabídky a zjistíte, že jiná banka má výhodnější podmínky, tak vás čeká skóring. Banka si prověří registry dlužníků, vaši schopnost splácet, dluhy na kreditních kartách a závazky k jiným bankám, takže prověření se nevyhnete ani u online sjednání. 

Při sjednávání online půjčky je také dán horní limit částky a nikdy nedostanete tolik peněz, jako při osobním vyřizování. Potřebujete-li větší půjčku, tak se budete muset dostavit osobně. 

Půjčka na pobočce

V současné době spousta lidí nedá dopustit na osobní kontakt. Pokud nejste na internetu kovaní nebo jen potřebujete vše pořádně vysvětlit, tak jděte na pobočku. Nikdo se na vás nebude dívat divně, půjčovat si peníze není žádná ostuda.

Opět si připravte potřebné dokumenty a čeká vás skóring. Při osobním jednání můžete dostat více peněz než na internetu, ale při vyšších částkách se samozřejmě zpřísňují podmínky pro sjednání půjčky. 

Nebankovní půjčky 

Získat nebankovní půjčku není nijak náročné. Nikdo vás neprověřuje a peníze dostanete prakticky okamžitě. Pokud potřebujete sjednat rychle půjčku, tak jsou pro vás určeny rychlé půjčky. Připravte se však ne vyšší úroky a poplatky než v bance. 

Na druhou stranu máte možnost získat hotovost, pokud nemáte přístup ke svému účtu. Peníze vám přiveze kurýr nebo si je necháte vyplatit v trafice či na benzínové pumpě. Smlouvu k podpisu také doručí kurýr a prakticky ihned můžete s penězi disponovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …