Skanska Reality: Projekt Milíčovský háj nestojí v místě chráněného území

17.05.2013 20:08

O rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ve věci zamítnutí naší kasační stížnosti jsme se dozvěděli z médií. Na oficiální vyjádření soudu stále čekáme.

Skanska Reality: Projekt Milíčovský háj nestojí v místě chráněného území
Foto: red
Popisek: Skanska

I přesto považujeme za důležité deklarovat, že ochrana životního prostředí a hledání souladu našich staveb s prostředím, ve kterém stojí, patří mezi priority naší společnosti. Při výstavbě projektu jsme dodrželi všechny podmínky hodnocení vlivu stavby na životní prostředí (EIA), včetně mnohaletého monitoringu stavu podzemních vod.
 
Projekt Milíčovský háj v Praze 11 – Hájích, kterého se rozhodnutí soudu týká, nestojí v místě chráněného území, ale za hranicí jeho ochranného pásma (viz příloha). Na místě, kde nyní stojí projekt Milíčovský háj, 
se přitom před výstavbou projektu nacházel stavební dvůr z doby výstavby panelového sídliště. Jeho součástí byly například sklady stavební keramiky 
a nátěrových hmot, kotelna na tuhá paliva, truhlárna a třídírna odpadů.
 
K rozhodnutí Nejvyššího správního soudu o naší kasační stížnosti se zatím nemůžeme vyjádřit, protože jsme ho dosud neobdrželi, informace čerpáme zatím z médií. Nedomníváme se přitom, že toto rozhodnutí bude mít dopad na projekt Milíčovský háj a naše klienty.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

20:48 Ministerstvo spravedlnosti: Partnerství pro otevřené vládnutí na roky 2025 a 2026

Ministerstvo spravedlnosti dnem 30. dubna 2024 vyhlašuje veřejné konzultace k přípravě nového Akčníh…