Škoda Auto: Nové modely a nové atraktivní detaily

23.04.2014 17:31

Modelová a designová ofenzíva značky ŠKODA vstupuje do další fáze.

Škoda Auto: Nové modely a nové atraktivní detaily
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Modelová paleta značky ŠKODA bude nyní ještě širší. V květnu letošního roku se k prodejcům vozů značky ŠKODA v České republice dostanou nové verze modelu Octavia: ŠKODA Octavia G-TEC s pohonem na stlačený zemní plyn (CNG), nová ŠKODA Octavia Laurin & Klement a akční model Octavia Fresh. O dva nové členy se rozroste také rodina sportovně laděných modelů Monte Carlo; v nabídce budou nově Citigo Monte Carlo a Yeti Monte Carlo. Letošní květen bude rovněž ve znamení atraktivních produktových vylepšení pro modely Citigo, Fabia, Rapid, Octavia a Yeti, které se objeví v rámci zahájení výroby vozů v provedení pro modelový rok 2015.

Díky modernizaci a rozšíření aktuální palety bude nabídka modelů domácí automobilky ještě atraktivnější. V letošním roce navíc vstupuje modelová a designová ofenzíva značky ŠKODA do další fáze. Předzvěstí designového stylu budoucích modelů značky ŠKODA je působivá designová studie ŠKODA VisionC, která byla před několika týdny představena na autosalonu v Ženevě.

 „Nové modely ŠKODA jsou u zákazníků velmi populární, což je vidět na prodejích společnosti za první čtvrtletí roku 2014. Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout ještě více inovací jak v oblasti technologií, tak v designu a výbavy,“ říká Werner Eichhorn, člen představenstva společnosti ŠKODA AUTO za oblast prodeje a marketingu.

 Krátce před uvedením na trh je nová ŠKODA Octavia G-TEC. První sériová Octavia s pohonem na stlačený zemní plyn obohatí nabídku modelů značky ŠKODA o mimořádně ekologický a navíc cenově dostupný vůz. Maximální dojezd modelu Octavia G-TEC činí až 1.330 km. Motor je konstruován jako bivalentní, tedy schopný spalovat zemní plyn i benzin. Při pohonu zemním plynem spotřebovává vůz pouhých 5,4 m3 (3,5 kg) zemního plynu, což odpovídá emisím CO2 ve výši 97 g/km. Octavia G-TEC je po modelu Citigo G-TEC druhým vozem značky ŠKODA s pohonem na zemní plyn. K dispozici bude ve třech výbavových verzích: Active, Ambition a Elegance.

 S novou verzí ŠKODA Octavia Laurin & Klement (L&K) přichází na trh nová generace modelu Octavia v mimořádně exkluzivní výbavě. Výbavová linie L&K je poctou zakladatelům automobilky ŠKODA AUTO, Václavu Laurinovi a Václavu Klementovi. Octavia L&K v obou karosářských verzích patří mezi nejlépe vybavené zástupce segmentu kompaktních vozů. Model s vysokým standardem komfortu nabídne mimo jiné bi-xenonové světlomety s integrovanými LED-světly pro denní svícení, nová osmnáctipalcová kola, moderní čtyřramenný multifunkční kožený volant či Sound System CANTON. V nabídce jsou dvě výkonné motorizace, 2.0 TDI (110 kW) a 1.8 TSI (132 kW), volitelně s manuální či dvouspojkovou automatickou převodovkou. Pro verzi kombi je k dispozici pohon 4x4 a v kombinaci s benzinovým motorem také dvouspojková automatická převodovka.

 Nově bude pro model Octavia k dispozici i optický parkovací asistent (couvací kamera, dostupná od září 2014) a další atraktivní možnosti individualizace jako např. nové sportovní volanty či šestnáctipalcová kola z lehkých slitin pro variantu GreenLine. Autorádio ‚Swing’ pak získá nový design a větší barevný displej.

 Akční model Octavia Fresh vychází z výbavy Ambition, která je obohacena o další výbavu. 16palcová kola z lehké slitiny, komfortní telefonování, vyhřívaná přední sedadla, zadní parkovací senzory, klimatizace a elektricky ovládaná okna jsou jen částí této cenově atraktivní nabídky. Akční model Fresh je k dispozici v obou karosářských variantách s motorizacemi 1.2 TSI 77 kW nebo 1.6 TDI 77 kW s manuální i automatickou převodovkou DSG.

 ŠKODA dále obohacuje modelovou paletu rodiny vozů Monte Carlo. ŠKODA Yeti Monte Carlo přesvědčí svými dynamickými designovými prvky a obsáhlou sériovou výbavou. Vůz na první pohled zaujme černě lakovaným rámečkem masky chladiče a černým předním spojlerem. Střecha vozu, stejně jako A, C a D-sloupky, střešní nosič a kryty vnějších zpětných zrcátek jsou rovněž černě lakované. Yeti Monte Carlo dostal černá sedmnáctipalcová hliníková kola, zadní boční skla a sklo pátých dveří dostala vyšší stupeň tónování (SunSet). Sportovní dojem z vozu dále podtrhuje černý zadní difuzor. Sportovní nádech vozu se projevuje také v interiéru, díky tříramennému volantu, sportovním sedadlům, pedálům z ušlechtilé oceli a dekoračním lištám ve stylu Monte Carlo.

 Také pro městský vůz ŠKODA Citigo nabízí mladoboleslavská automobilka nově variantu Monte Carlo. Akční model přijíždí na černých patnáctipalcových kolech z lehkých slitin, volitelně také v provedení šestnáct palců. Díky sportovnímu podvozku sníženému o 15 milimetrů působí vůz velmi dynamicky. Standardní výbava modelu dále zahrnuje tónovaná skla, černý přední a zadní spojler, černý difuzor a masku chladiče a černé kryty vnějších zpětných zrcátek. Také v interiéru jsou patrné výrazné změny oproti běžnému provedení modelu Citigo, ve smyslu výraznější individualizace. Ta se vyznačuje mimo jiné tříramenným sportovním volantem, černým stropem, černým provedením vnitřních výplní a potahy sedadel v designu Monte Carlo. Přístrojová deska s vloženým černě lakovaným dekoračním prvkem dokresluje svébytnou designovou atmosféru verze Monte Carlo.

 ŠKODA Citigo se představí s novými komfortními prvky. Od září 2014 bude možné vůz objednat s novým audiosystémem se subwooferem a šesti reproduktory. Kromě toho bude Citigo od verze Ambition mít v sériové výbavě také držák reflexní vesty pod sedadlem řidiče.

ŠKODA Rapid a ŠKODA Rapid Spaceback budou po přechodu do nového modelového roku ještě hodnotnější. Pro oba modely nabízí automobilka volitelně dešťový a světelný senzor. Dešťový senzor umístěný na předním skle pod zpětným zrcátkem v dešti automaticky zapne stěrače. Světelný senzor reaguje na intenzitu vnějšího světla a například při vjezdu do tunelu automaticky přepne ze světla pro denní svícení na potkávací světla. Světelný senzor navíc zahrnuje i funkci ‚Coming home/Leaving home’.

 Novinkou pro akční modely Rapid a Rapid Spaceback StylePLUS jsou také tříramenné sportovní volanty potažené perforovanou kůží. Kožené volanty se budou vyznačovat stříbrnou dekorační lištou. Paletu odstínů vnějšího laku rozšíří barvy ‚bílá Laser’ a ‚hnědá Topaz’ (od poloviny září 2014). Navíc jsou oba vozy vybaveny elektronickou kontrolou tlaku vzduchu v pneumatikách. Akční model Rapid StylePLUS je nově obohacen o černě lakované kryty vnějších zpětných zrcátek, černě zbarvené mlhové světlomety a zatmavené zadní skupinové svítilny.

 Drobných změn v paletě barev se dočkají modelové řady ŠKODA Fabia a ŠKODA Roomster. Např. horní lišta masky chladiče bude u akčního modelu Fabia Monte Carlo lakována v barvě vozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

22:04 Policie ČR: Rallye Rejvíz 2024

Trénovali to, co se skutečně stalo.