Škoda Electric bude realizovat další trolejbusový projekt ve Francii

31.01.2019 17:50

Škoda Electric se bude významně podílet na dodávce dvaadvaceti trolejbusů pro francouzské město St. Etienne. Flotila nových nízkopodlažních trolejbusů bude vybavena kompletní elektrovýzbrojí z plzeňské společnosti a to včetně baterií pro jízdu mimo trakční síť o kapacitě více než 40 kWh. Škoda také zajistí finální montáž a odzkoušení všech vozidel v Plzni.

Škoda Electric bude realizovat další trolejbusový projekt ve Francii
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Do konce letošního roku by měl zákazník obdržet prvních pět trolejbusů. Další dodávky budou rozloženy během let 2019 až 2022. Jedná se o moderní dvanáctimetrové trolejbusy v nové karosérie. Vozy budou plně klimatizované, vybavené kamerovým systémem a novým inovovaným systémem osvětlení interiéru. Bateriový systém ze Škody Electric zajistí plnohodnotný pojezd vozidel v částech trati bez trakčního vedení a jejich zpětné dobíjení během jízdy na troleji,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Pavel Kuch.

Hlavním z rozhodujících faktorů úspěchu škodovky ve Francii je i vysoká spokojenost zákazníků s kvalitou a spolehlivostí trakčního systému Škoda s bateriemi pro autonomní pojezd, který je využívaný u řady dodaných parciálních trolejbusů Škoda do italského Cagliari, španělského Castellonu, Budapešti či mnoha českých měst.

Škoda pokračuje v úspěšném dobývání francouzského trolejbusového trhu, během roku 2019 se kromě projektu do St. Etienne bude také výrazně podílet na dodávkách třech kloubových trolejbusů s trakčními bateriemi pro město Limoges. V současnosti jsou ve Francii pouze čtyři města, která disponují trolejbusou dopravou – jedná se o Lyon, Nancy, Limoges a Saint-Étienne. Další města ve Francii v příštích letech plánují návrat těchto ekologických vozidel.

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává více než pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

Skupina PPF
Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, pojišťovnictví, nemovitosti až po zemědělství. PPF působí v Evropě, Rusku, Asii a Severní Americe. Skupina spravuje aktiva ve výši téměř 38 miliard eur (k 30. 6. 2018).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…