Škoda Electric dodá trolejbusy do Bulharska

27.02.2018 10:46

Společnost Škoda Electric se bude podílet na dodávce čtrnácti trolejbusů pro bulharský Pleven.

Škoda Electric dodá trolejbusy do  Bulharska
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

„Škoda Electric je v Bulharsku dlouhodobě úspěšná. V ulicích bulharského města Pleven jezdí už od roku 2014 čtyřicet nových trolejbusů vyrobených plzeňskou společností. Trolejbusy z této zakázky jezdí vedle Plevenu také v Burgasu, Varně a Stare Zagoře. Další desítky vozidel z dílen plzeňské firmy vozí cestující také v bulharské metropoli Sofie. Škodovka v minulosti dodala do Bulharska více než 500 dalších trolejbusů,“ uvádí obchodní ředitel Škody Electric Petr Kasenčák.

„Trolejbusy pro Pleven budou mít trakční baterie pro možnost autonomní jízdy. Dopravce je tak může nasadit i na trasy, kde není trolejové vedení,“ doplňuje Petr Kasenčák. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku.

Škoda Electric je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14 tisíc trolejbusů. Kromě tradičního vývoje a výroby trolejbusů nabízí Škoda Electric několik typů nových bateriových elektrobusů. V listopadu loňského roku společnost poprvé veřejnosti v rámci veletrhu CZECHBUS 2017 představila nový elektrobus Škoda E’City s modulární koncepcí výzbroje, která umožňuje velmi snadno přizpůsobit provedení vozidla na míru požadavkům konkrétního zákazníka.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…