Škoda Transportation: Škoda Electric finišuje dodávku elektrovýzbroje pro trolejbusy do rumunské Ploješti

08.06.2021 12:39

Do finále jde významná dodávka elektrovýzbroje pro flotilu nových trolejbusů pro rumunské město Ploješť.

Škoda Transportation: Škoda Electric finišuje dodávku elektrovýzbroje pro trolejbusy do rumunské Ploješti
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

Výrobní závod plzeňské Škody Electric postupně opouští dvacet nových vozidel určený pro tamní dopravní podnik. Firma pro trolejbusy vyrábí kompletní elektrovýzbroj a zajišťuje montáž a zkoušky vozidel.

Anketa

Podporujete boj Svjatlany Cichanouské proti Lukašenkovi?

4%
93%
hlasovalo: 18664 lidí

„Dodávku elektrovýzbroje pro poslední kusy nových trolejbusů budeme dokončovat během června,“ říká projektový manažer Škody Electric Tomáš Cabadaj. V Rumunsku se Škodě Electric v posledních letech daří. Celkem bude v Rumunsku jezdit více než 170 trolejbusů s výzbrojí ze Škodovky. Vozidla již úspěšně jezdí v Kluži, Brašově, Temešváru, Galati nebo Baia Mare.

Cestující v Ploješti, kam míří poslední „rumunská“ dodávka Škodovky, se mohou těšit na maximální pohodlí. „Vozy jsou plně klimatizované, a to jak v prostoru pro cestující, tak v kabině řidiče,“ říká Tomáš Cabadaj a doplňuje: „Všechny nízkopodlažní trolejbusy samozřejmě nabízí bezbariérový přístup, disponují například i nástupní plošinou pro vozíčkáře, jsou vybaveny Wi-Fi, kamerovým systémem a dalšími zařízeními pro pohodlí cestujících. Snazší nástup a výstup pasažérů je usnadněn pomocí tzv. kneelingu, kdy se trolejbus nakloní až k hraně chodníku.“

Škoda Electric ze skupiny Škoda Transportation je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíce trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…