Škoda Transportation: V Jihlavě už slouží nové trolejbusy ze Škody Electric

27.08.2020 12:39

Obyvatele a návštěvníky Jihlavy vozí nové trolejbusy ze Škody Electric. Firma pro metropoli Vysočiny vyrobí celkem deset nových nízkopodlažních vozidel, z toho sedm s pomocným bateriovým pohonem.

Škoda Transportation: V Jihlavě už slouží nové trolejbusy ze Škody Electric
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Škoda Transportation

„První tři trolejbusy již jezdí v Jihlavě v běžném provozu s cestujícími, postupně budeme dodávat sedm dvanáctimetrových bateriových vozidel, poslední z nich na začátku září,“ sdělil obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Bateriové trolejbusy budou pro jihlavské cestující úplnou novinkou. „Dopravce od druhé poloviny září zavádí novou linku, kde bude pomocný pohon v plném rozsahu využívat i v místech bez trolejového vedení,“ vysvětluje Radek Kapr s tím, že jihlavské trolejbusy ujedou na baterie zhruba 12 kilometrů.

Díky své flexibilitě mohou trolejbusy s bateriemi jezdit i v případě výpadku proudu, případně zvládat objízdné trasy mimo trolejové vedení. Podobně mohou obsluhovat například nákupní nebo průmyslové zóny nebo části města za hranicí trolejové sítě jako například právě v Jihlavě. Na trhu je v současnosti tento typ vozidel velmi žádaný.

Škoda Electric dodává nové trolejbusy pro řadu českých měst – například Plzeň, Brno, Opavu, Zlín nebo České Budějovice. Plzeňská společnost je největším evropským výrobcem trolejbusů. Za dobu existence trolejbusové výroby dodala na tuzemský i zahraniční trh více než 14,5 tisíce trolejbusů. České trolejbusy jezdí ve zhruba třiceti zemích světa – v Evropě, Asii a v severní Americe.

Škoda Transportation
Mezi výrobky Škody Transportation patří především nízkopodlažní tramvaje, elektrické lokomotivy, příměstské vlakové jednotky, soupravy metra, elektrobusy a trolejbusy, ale i řídící a pohonné systémy pro dopravní systémy. Škoda Transportation má několik dceřiných společností v České republice například společnosti Škoda Electric, Škoda Vagonka nebo Pars nova. Další firmy jsou ale i v Německu, Finsku, Maďarsku a Rusku. Ve svých společnostech v České republice zaměstnává téměř pět tisíc lidí. Jen díky vysokým investicím do výzkumu a vývoje může Škoda Transportation přicházet pravidelně na trh s novými a moderními produkty, které si úspěšně nacházejí své místo na zahraničních trzích. Do výzkumu a vývoje investovala společnost za poslední 3 roky přes 3 miliardy korun.

Skupina PPF
Škoda Transportation je součástí skupiny PPF. Skupina PPF investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. Svůj růst staví na rozvíjení tradičních i nových odvětví, budova´ni´ moderní infrastruktury, digitální ekonomiky a propojeni´ českého talentu a schopnosti´ s globálními prˇi´lezˇitostmi. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši téměř 49 miliard eur a zaměstnává celosvětově 135 000 lidí. Daně z příjmu hradí společnosti ze skupiny PPF v každé z 24 zemí, kde podnikají a tvoří zisk (k 31. 12. 2019).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…